19.8 C
Arta
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πληγές από την κακοκαιρία στο Νομό Ιωαννίνων… Καταπτώσεις, κατολισθήσεις και πλημμύρες

Πληγές μετράει για μία ακόμη φορά ο Νομός Ιωαννίνων από την έντονη βροχόπτωση που πλήττει την περιοχή το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Μεγάλες εκτάσεις στο λεκανοπέδιο έχουν καλυφθεί από τα νερά της βροχής, τα ποτάμια στα ορεινά έχουν φουσκώσει, ενώ συνεχείς είναι οι κατολισθήσεις και οι καταπτώσεις που σημειώνονται.

Από τα ορμητικά νερά του Σαραντάπορου κατέρρευσε η γέφυρα που συνδέει το χωριό Λαγκάδα με την Εθνική οδό. Πρόκειται για ένα τσιμεντένιο γεφύρι που παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού καθώς το ένα βάθρο φαίνεται ότι είχε διαβρωθεί από καιρό.

Στον κάμπο της Κόνιτσας έχουν πλημμυρίσει πολλές καλλιέργειες, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Αώος.

Από τις καταιγίδες πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και ειδικά στις περιοχές Πεδινή, Νεοκαισάρεια, Μπάφρα και Βουνοπλαγιά.

Επίσης, κατολισθήσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Την περιοχή της Λαγκάδας, όπου κατέρρευσε το γεφύρι επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, μαζί με τον Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Ανδρέα Παπασπύρου, τεχνικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, όπου εξέτασαν λύσεις για προσωρινή αποκατάσταση της συγκοινωνίας, που απαιτούν ιδιαίτερα δύσκολες τεχνικές εργασίες.

Επίσης από καταπτώσεις διακόπηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες η συγκοινωνία από Μέτσοβο προς Μηλιά, με αποτέλεσμα- και μέχρις ότου καθαριστεί ο δρόμος με τα μηχανήματα που έχουν σταλεί από την Περιφέρεια- η συγκοινωνία να διεξάγεται μέσω Κρανιάς Γρεβενών.

Καταπτώσεις, μεταφορά φετών υλικών και πτώσεις βράχων έχουν σημειωθεί στην Εθνική Οδό Καλπακίου – Κοζάνης, στα Μαστοροχώρια Κόνιτσας στο Μαυρολάγκαδο, στη Γέφυρα Γκόγκου, στη Βοβούσα, στο Ματσούκι, στην περιοχή Τερόβου της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας και στην Ε.Ο. Άρτας- Τρικάλων, για την απομάκρυνση των οποίων εργάζονται συνεχώς μηχανήματα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια.

 

 

 

πηγή

 

 

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ