19.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μακρόν: Θετικό βήμα η επιστροφή στις αγορές, να ενισχυθούν οι μεταρρυθμίσεις

«Επιθυμούμε να στηρίξουμε σήμερα την ανάπτυξη που επανέρχεται στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό χαρακτηρίζει τη διμερή μας σχέση», τόνισε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο πολιτικών ηγετών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο γάλλος πρόεδρος συμφώνησε με αυτό που είχε πει νωρίτερα ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας για την οικονομική κρίση πως «για μένα από την αρχή επρόκειτο για ευρωπαϊκή κρίση». Ο Μακρόν συνεχάρη τις προσπάθειες της Ελλάδας και τη δράση του Αλέξη Τσίπρα για την ολοκλήρωση δύο αξιολογήσεων και όλων των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει. «Βλέπουμε για πρώτη φορά θετικά στοιχεία να διαφαίνονται. Είναι ακόμα αδύναμα αλλά βλέπουμε ότι η Ελλάδα επανέρχεται στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις».

«Για να στηρίξω την Ελλάδα θα ήθελα να στηρίξω την εμπιστοσύνη. Η επιστροφή στις αγορές ήταν ένα πρώτο θετικό βήμα, αλλά πρέπει να ενισχυθούν οι μεταρρυθμίσεις, το ΔΝΤ να μην προβάλλει νέους όρους στο πρόγραμμα και το Eurogroup να συνοδεύσει την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα βοήθειας και να αναλάβει μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Επιπλέον, ο γάλλος πρόεδρος έκανε εκτενή αναφορά στις γαλλικές επενδύσεις και συμφωνίες, για να καταλήξει μετά την ερώτηση που δέχθηκε από συμπατριώτη του δημοσιογράφο: Το μέλλον της Ευρώπης κρίνεται εν μέρει και εδώ (σ.σ. στην Ελλάδα), εξάλλου η Γαλλία δεν εγκατέλειψε την Ελλάδα στην εποχή της κρίσης.

Ο Μακρόν αναφέρθηκε επίσης στη γαλλική παρουσία στη χώρα μας: επί παραδείγματι αύριο θα ενισχυθεί η Τράπεζα Επενδύσεων από την αντίστοιχη γαλλική, η συνεργασία στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης κ.α.

Ο γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκεξανά στο ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην ελληνική κρίση: αφού εξέφρασε τη διαφωνία του με την επιτήρηση σε ευρωπαϊκά προγράμματα από το διεθνή αυτό οργανισμό, ζήτησε η παρουσία του να είναι καλή τη πίστει και χωρίς νέους όρους.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ