11.8 C
Arta
Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας σε Μακρόν: Αν η Ελλάδα βγει από την κρίση, θα βγει και η Ευρώπη

Ως μια επίσκεψη με εξαιρετική σημασία για την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και Γαλλίας, αλλά και ως μια σημαντική ευκαιρία για το μέλλον της Ευρώπης, χαρακτήρισε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνάντησής του με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Δε θα μπορούσαμε να διαλέξουμε πιο συμβολικό τόπο από τον λόφο της Πνύκας για να διατυπώσουμε το όραμά μας για τις γενναίες αλλαγές για να κάνουμε την Ευρώπη πιο ελκυστική στη γενιά μας αλλά και στις γενιές που έρχονται, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι η σημερινή σου επίσκεψη μπορεί να είναι ένα σημαντικό ορόσημο τόσο για τις ελληνογαλλικές σχέσεις, παραδοσιακά στενές, όσο και για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να σχεδιάσουμε», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον έλληνα πρωθυπουργό, «η ελληνική κρίση ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή, η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα σηματοδοτήσει και την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση άρα το οριστικό τέλος της κρίσης για την Ευρώπη».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Μακρόν για την επίσκεψή του και ευχήθηκε «να είναι η παραμονή στην Ελλάδα δημιουργική και να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

 

 

source

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ