17.8 C
Arta
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επιστολές σε Υπουργεία για Επιχειρηματικό Πάρκο Άρτας

Την άμεση προκήρυξη του ΠρογράμματοςΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Τοπικής Εμβέλειας για τη μεταποίηση και εφοδιαστική αλυσίδα»,  ζητάει με επιστολή του στοναναπληρωτή υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτσηο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας.

Ο Χρήστος Παπάζογλου, στην επιστολή του προς τον υπουργό αφού επισημαίνει την σημασία και αναγκαιότητα του εν λόγου έργου για τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της περιοχήςζητάει την παρέμβαση του υπουργού, ώστε να έχουν προτεραιότητα, στην έγκριση προτάσεων, περιοχές όπως η Άρτα, με αυξημένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, τα οποία  αποτυπώνονται και στους αποκαλούμενους δείκτες ευημερίας, καθώς και περιοχές που δεν διαθέτουν Επιχειρηματικό Πάρκο και βρίσκονται ήδη στη διαδικασία εκπόνησης των σχετικών μελετών.

Σημειώνεται, πως το Επιμελητήριο Άρτας σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων έχουν δρομολογήσει τις διαδικασίες  εκπόνησης μελετών για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας στη θέση ΚρικούκιαΑμμοτόπου.

Ταυτόχρονα, με δεύτερη επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, με δεδομένη τη χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου (1Km) από τον κόμβο Αμμοτόπου της Ιόνιας Οδού, διεκδικεί την ένταξη τηςσύνδεσης του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας με τον κόμβο Αμμοτόπου στον Σχεδιασμό- Προγραμματισμό έργων υποδομής του Υπουργείου.

ΗκατασκευήκαιλειτουργίατουΕπιχειρηματικούΠάρκου, με δεδομένη και την απόδοση στην κυκλοφορία – το αμέσως επόμενο διάστημα- της Ιόνιας οδού-εκτιμάταιότιθαάρειτιςανισότητεςανταγωνισμού, μειώνονταςεντυπωσιακά τολειτουργικόκαιπαραγωγικόκόστοςτωνμεταποιητικών και αγροτικών επιχειρήσεωντουΝομούμαςκαιταυτόχρονα, θααμβλύνειτιςτυχόνπεριβαλλοντικέςεπιβαρύνσειςκαιοχλήσεις συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της γύρω περιοχής.

Παράλληλα, ηδημιουργίατηςενλόγωυποδομής -πουπλέοναποτελείμιασύγχρονηαπάντησηστασημερινάερωτήματατηςοργάνωσηςπαραγωγής–απότημιαπλευράθαφέρειπιοκοντάτηνεπιχειρηματικήκοινότητα, δημιουργώνταςέτσικαιμιαασπίδαπροστασίαςκαιαλληλεγγύηςκαιαπότηνάλλη, θαδώσειστονπολίτηκαταναλωτήτηδυνατότηταγρήγορης, εύκοληςκαιασφαλούςπρόσβασης.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ