18.8 C
Arta
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Η Κυβερνητική αδράνεια καλά κρατεί.” Αναμένοντας τις εφαρμοστικές αποφάσεις για τηναναγνώριση των νέων συνεταιρισμών”

 

Επτά μήνες μετά την ψήφιση του συνεταιριστικού νόμου δεν έχουν εκδοθεί οι εφαρμοστικές αποφάσεις και οι εγκύκλιοι για τηναναγνώριση των νέων συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών. Την αδικαιολόγητη αδράνεια που επέδειξε το ΥπΑΑΤ έφερανστη Βουλή με ερώτηση που συνυπέγραψε ο Γιώργος Στύλιος, 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τους Βουλευτές, εξαιτίας της αδράνειας αυτής, έχουν τελματώσει και τα αντίστοιχα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020) που

ενισχύουναπό 20% μέχρι 90% επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα μέσα από συλλογικές δράσεις.

Στο νέο περιβάλλον της βαριάς και άδικης φορολόγησης του γεωργικού εισοδήματος και του αγροτικού πληθυσμού, η οργάνωση σε συλλογικά σχήματα βελτιώνει την οικονομική θέση και τη διαπραγματευτική δύναμη των παραγωγών. Με την μη έκδοση των εφαρμοστικών αποφάσεων ακυρώνονται οι όποιες αναπτυξιακές δυνατότητες προσφέρονται στους μικρομεσαίους αγρότες να δράσουν μέσα από συλλογικά σχήματα, να αξιοποιήσουν επενδυτικά προγράμματα και να διασφαλίσουν τη συνέχιση της εργασίας τους. Όλα αυτάσε μια πολύ κρίσιμη περίοδοκαι σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον που επεφύλαξε για τους αγρότες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

 

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ