21.8 C
Arta
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Δημοσκόπηση ανατροπής στο Σύνταγμα – Τσίπρας: «Προοδευτική κυβέρνηση τη Δευτέρα»

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απήυθυνε νέο κάλεσμα στους νέους: «Με τη ψήφο σας. Να στείλετε κουβά τις δημοσκοπήσεις. Αλλαγή χωρίς τη στήριξη των νέων δε νοείται. Δικαιοσύνη χωρίς τη στήριξη των νέων δε νοείται. Και σήμερα από τα δικά τους χέρια. Από τη δική τους ψήφο εξαρτάται η αλλαγή».

«Σήμερα η συγκέντρωσή σας σφραγίζει την παράσταση νίκης. Σήμερα στην πλατεία Συντάγματος χτυπάει η καρδιά της δημοκρατίας. Η καρδιά της αλλαγής.

Την Κυριακή στην Ελλάδα επιστρέφει η δικαιοσύνη.

Την Κυριακή ο λαός με τη ψήφο του γράφει ιστορία.

Και βάζει τέλος στο καθεστώς Μητσοτάκη.

Τέλος στον εφιάλτη της ακρίβειας.

 1. Στο παρακράτος.
 2. Στις ανισότητες.
 3. Στην αισχροκέρδεια.
 4. Στην οικογενειοκρατία.
 5. Βάζει τέλος στην αδικία.

Η σημερινή μας συγκέντρωσή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Η ελπίδα έχει γίνει πια απόφαση. Γιατί δεν αντέχει ο λαό μας άλλα 4 χρόνια αλαζονείας. Δεν αντέχει άλλα 4 χρόνια αδιαφορίας και εξαπάτησης, τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του στο Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν αντέχεται άλλο πια το καθεστώς Μητσοτάκη»

Γιατί δεν αντέχεται πια, η αδικία που δηλητηριάζει και καταστρέφει τις ζωές μας. Να ξεσπιτώνονται οικογένειες για λίγες χιλιάδες ευρώ κατ’ εντολή το κόμματος που χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ. Δανεικά κι αγύριστα.

 1. Να λεηλατούνται περιουσίες από τα funds με τη συνενοχή του κράτους.
 2. Να εξαϋλώνεται το εισόδημα τη 3η βδομάδα του μήνα.
 3. Να μη φτάνει η σύνταξη για το ρεύμα και το σουπερ μάρκετ.
 4. Να μη μπορούν οι νέες και οι νέοι να ζουν στο δικό τους σπίτι.
 5. Να μη μπορεί ο εργαζόμενος να έχει ωράρια και δικαιώματα.
 6. Να μη μπορεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας να κρατήσει την επιχείρησή του.

Γιατί δεν αντέχεται το η επέλαση στο Δημόσιο συμφέρον. Να ξεπουλάνε τη ΔΕΗ, το Νερό, την Παιδεία, την Υγεία, τον ΟΣΕ, τα μουσεία, τα αρχαία. Κάθε δημόσια δομή κοινωνικής προστασίας.

Γιατί δεν αντέχεται η διάλυση του ΕΣΥ. Οι χιλιάδες ζωές που χάθηκαν στην πανδημία. Πολλές άδικα έξω από τις ΜΕΘ

Γιατί δεν αντέχονται οι τεχνητοί φραγμοί στην Παιδεία, με την ΕΒΕ. Που πετούν δεκάδες χιλιάδες παιδιά άδικα, έξω από τα Πανεπιστήμια. Για να έχουν πελατεία τα κολέγια.

Γιατί δεν αντέχεται άλλο αυτή η παρακμή.

 1. Η αδικία.
 2. Η διαφθορά.
 3. Η έπαρση της εξουσίας.

Γιατί δεν αντέχεται άλλο πια το καθεστώς Μητσοτάκη. Η χειρότερη κυβέρνηση της Δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά. Για αυτό, και σήμερα, μετά τη σημερινή μας συγκέντρωση, συμβουλεύω τον κο Μητσοτάκη, να αρχίσει να πακετάρει στο Μαξίμου.

Να αρχίσει να ξηλώνει τα καλώδια του Predator. Και τα πειστήρια του εγκλήματος. Από Δευτέρα το Μαξίμου θα γίνει το στρατηγείο για τη στήριξη της κοινωνίας. Στρατηγείο δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Γιατί από Δευτέρα μια προοδευτική κυβέρνηση θα αναλάβει το δύσκολο έργο να αποκαταστήσει τις πληγές που αφήνουν πίσω τους 4 χρόνια Μητσοτάκη.Πληγές όχι μόνο στη κοινωνία αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία.

Η προοδευτική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να χυθεί φως στο έγκλημα

Ο κύριος Μητσοτάκης έκανε το Μαξίμου κέντρο υποκλοπών.Κακοποίησε το κράτος Δικαίου. Έκανε το Predator σήμα κατατεθέν της εξουσίας του.

Ο ιστός της αράχνης φυλάκισε το μισό πολιτικό σύστημα. Τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Πιάστηκε με τον κοριό στο αφτί. Αλλά δεν ίδρωσε το αφτί του.

Ομολόγησε, όμως, πριν λίγες μέρες σε απευθείας μετάδοση. Ήταν σκάνδαλο. Δεν υπήρχαν εθνικοί λόγοι. Και όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να αναλάβει τις ευθύνες του. Αλλά οργανώνει ο ίδιος τη συγκάλυψη.

Με συνενόχους στην κορυφή της Δικαιοσύνης. Και κρατάει την εισαγγελέα που υπέγραψε τις παράνομες παρακολουθήσεις στη θέση της. Τον προειδοποιούμε λοιπόν. Το φως της αλήθειας θα σκεπάσει το σκοτάδι. Και υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Η προοδευτική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να χυθεί φως στο έγκλημα. Γιατί Ελλάδα σημαίνει Δημοκρατία. Ελλάδα σημαίνει ελευθερία. Ελλάδα σημαίνει φως. Όχι σκοτάδι. Και δε χρειάζεται κανένας ειδικός σκοπός για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η δικαιοσύνη και η λογοδοσία των υπαιτίων του παρακράτους δεν είναι ειδικός σκοπός.Είναι το αυτονόητο σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατία. Και θα είναι το αυτονόητο σε μια προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής.

Ο Μητσοτάκης περιφρόνησε το πένθος των συγγενών των νεκρών των Τεμπών

Αν ένα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του κ. Μητσοτάκη αυτά τα 4 χρόνια, αυτό είναι ότι δε νοιάζεται. Δείχνει να μη νιώθει τα συναισθήματα και τις αγωνίες των ανθρώπων. Δε νοιάζεται για την αλήθεια, για τη δικαιοσύνη, για το φιλότιμο, ακόμα και για τις ζωές των ανθρώπων.

Αλλά αυτό που έγινε με τη τραγωδία των Τεμπών, ομολογώ ότι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τέτοια συναισθηματική αδιαφορία, τέτοιο κυνισμό, τέτοια αναισθησία δε μπορούσαμε να φανταστούμε. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην τραγωδία και στα αίτιά της.

Είχαμε προειδοποιήσει στη Βουλή αλλά δίχως ντροπή, μας εγκαλούσε ο υπουργός των Τεμπών ότι πρέπει να ντρεπόμαστε. Είχαν προειδοποιήσει οι εργαζόμενοι, αλλά δίχως ντροπή εισέπρατταν αντί για απάντηση εξώδικα και διώξεις. Δεν αναφέρομαι μόνο στο μοιραίο ραντεβού που έδωσαν στα Τέμπη το επιτελικό τους κράτος, ο κομματισμός, το ρουσφέτι, η διάλυση του ΟΣΕ, η αδιαφορία και η ανεπάρκεια.

Δεν αναφέρομαι μόνο στην προσπάθεια συγκάλυψης. Στη δειλία να τα φορτώσει όλα σε ανθρώπινο λάθος. Στο σταθμάρχη δηλαδή που οι ίδιοι με ρουσφέτι διόρισαν. Στο μαύρο θέατρο που έστησαν.

Με τον υπουργό να επιδεικνύει μια σάπια κονσόλα για τηλεδιοίκηση. Και με τον Καραμανλή των Τεμπών να παραιτείται, για να επανέλθει σε μερικές μέρες σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Αναφέρομαι κυρίως στην προσβολή του κυρίου Μητσοτάκη στους συγγενείς των παιδιών που χάθηκαν.

Στην περιφρόνηση του πένθους. Μέγιστη και ασυγχώρητη ασέβεια στις παραδόσεις του λαού μας. Που χαρακτήρισε εργαλειοποίηση, τον δικαστικό αγώνα των συγγενών των θυμάτων για να βρούνε δικαίωση τα αδικοχαμένα παιδιά τους.

Και τους κούνησε το δάχτυλο:

«Δεν δικαιολογεί ο θυμός τους τέτοιου είδους συμπεριφορές», τους είπε. Τέτοιου είδους συμπεριφορές! Στους χαροκαμένους γονείς. Τι όμως μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοιου είδους συμπεριφορά προς τους συγγενείς των θυμάτων, όχι από ένα πρωθυπουργό;

Αλλά από έναν άνθρωπο; Πώς αλήθεια μετά από αυτό να εμπιστευτεί κανείς τη ζωή του σε αυτόν τον άνθρωπο για άλλα 4 χρόνια;

Το μήνυμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ

Και θέλω εδώ να απευθυνθώ όχι μόνο στους προοδευτικούς πολίτες. Αλλά στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Διαφωνούμε, αλλά τους σεβόμαστε. Έχει σχέση αυτή η συμπεριφορά με τους δικούς σας κώδικες αξιών;

Έχει σχέση με τις δικές σας αξίες, με τις αξίες της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, Η συμπεριφορά ενός ανθρώπου που κρυφακούει από το Μαξίμου τους υπουργούς του, και που προσβάλει έτσι τους χαροκαμένους γονείς; Σας ζητάει σήμερα να του δώσετε ψήφο – συγχωροχάρτι.

Για να ξεπλυθεί και να πράξει πολύ χειρότερα, τα επόμενα 4 χρόνια, αναβαπτισμένος με τη δική σας συνενοχή. Ας το σκεφτείτε δυο και τρεις φορές. Και για το καλό της παράταξής σας, αλλά κυρίως για το καλό της χώρας. Και απευθύνομαι και σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Που έχουν καταλάβει πόσο επιζήμιο είναι να έχουμε άλλα 4 χρόνια κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τους καλώ να κρίνουν με βάση τη λογική. Μπορεί να έχουν τις επιφυλάξεις τους, ακόμη και τις διαφωνίες τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Αλλά δε μπορεί να μη καταλαβαίνουν ότι μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την Κυριακή,

μπορεί να διασφαλίσει ότι θα λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι του παρακράτους. Και ότι θα αφεθεί η δικαιοσύνη απερίσπαστη, να δώσει δικαίωση για το έγκλημα των Τεμπών. Εδώ λοιπόν δε χωράνε ίσες αποστάσεις.

Γιατί την Κυριακή δυο αποτελέσματα είναι δυνατά.

 1. Είτε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ που σημαίνει δικαιοσύνη.
 2. Είτε πρώτη η ΝΔ που σημαίνει συγκάλυψη.

Και είμαι βέβαιος για την απόφασή σας. Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για δικαιοσύνη για όλους. Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για δικαιοσύνη παντού.

«Στεκόμαστε μπροστά σας με καθαρό πρόσωπο»

Στεκόμαστε σήμερα μπροστά στο λαό με βασικό μας όπλο την εντιμότητα.

 1. Με τα διαπιστευτήρια της πολιτικής μας καταγωγής μας.
 2. Με τα διαπιστευτήρια της διαδρομής μας.
 3. Με τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αλλαγή στη σημαία μας.
 4. Με καθαρό πρόσωπο.

Καθαρά χέρια, καθαρή καρδιά. Χωρίς ένα λεκέ στο πολιτικό μας μητρώο.

 1. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια που άλλοι την έριξαν.
 2. Εμείς διαχειριστήκαμε με την πιο μεγάλη εντιμότητα και το τελευταίο ευρώ του λαού μας.
 3. Εμείς αφήσαμε στα ταμεία 37 δισ. Προίκα στην Ελλάδα και τη σταθερότητα.
 4. Εμείς βάλαμε πάνω απ’ όλα, τη σωτηρία της κοινωνίας και της πατρίδας.

«Κανείς δεν θα παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής»

Ζητάμε σήμερα την ευκαιρία να κυβερνήσουμε για πρώτη φορά χωρίς Σόιμπλε και τρόικες. Με το πρόγραμμά μας. Και να κριθούμε αυστηρά γι’ αυτό.

Ζητάμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να εγκρίνουν με την ψήφο τους το Συμβόλαιο Αλλαγής που προτείνουμε.

Τον οδικό χάρτη της διακυβέρνησής μας. Που δίνει τη δύναμη του ρεαλισμού στο όραμα της δικαιοσύνης.

Και θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές :

Το Συμβόλαιο της αλλαγής, που ζητάμε από τον λαό να επικυρώσει, μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα και σε καμία, να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό το Συμβόλαιο. Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.

Και το Συμβόλαιο αυτό είναι ταυτόχρονα και συμβόλαιο ανάσας. Όχι μόνο για τους αδύναμους αλλά και για τη μεσαία τάξη. Έχουμε ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε και να δώσουμε ανάσες, ειδικά στη μεσαία τάξη, που φορτώθηκε υπέρμετρα και άδικα όλα τα βάρη των μνημονίων. Και εξαπατήθηκε βάναυσα από τον κύριο Μητσοτάκη.

Αυτό είναι το όραμά μας, η δέσμευσή μας και η ηθική μας υποχρέωση συνάμα.Θέλω να σας διαβεβαιώσω:

Είμαι και είμαστε αποφασισμένοι όσο ποτέ, να τον διαβούμε το δρόμο της δικαιοσύνης. Και δε θα κάνουμε πίσω όσα εμπόδια και αν βρεθούν στο δρόμο μας.

Ξέρουμε και μπορούμε – Με τη στήριξη του λαού

Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος της δικαιοσύνης δεν είναι ανθόσπαρτος. Η δικαιοσύνη έχει εχθρούς. Υπάρχουν τα συμφέροντα που αδικούνται από τη δικαιοσύνη. Το ξέρουμε.

Αλλά έχουμε τη θέληση, το σχέδιο, την εμπειρία, την αποφασιστικότητα, να κάνουμε πράξη τα θέλω μας. Διότι τώρα:

Δεν ξέρουμε μόνο. Μπορούμε! Και ξέρουμε και μπορούμε. Με τη στήριξη του λαού. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στον κατήφορο. Να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά αλλαγής και δικαιοσύνης.

Να σταθούμε απέναντι στην ανομία και τα συμφέροντα. Πλάι στο λαό και το δικαίωμα του στην αξιοπρέπεια.

Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ που φέρνουν την αλλαγή

Με οδηγό το Συμβόλαιο Αλλαγής. Μπορούμε να αυξήσουμε άμεσα τον κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ και να θεσπίσουμε ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή.

 1. Να αυξήσουμε 10% τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.
 2. Να επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη και να αποδώσουμε στους συνταξιούχους τα αναδρομικά. Και θα το κάνουμε πράξη.

Μπορούμε να καταργήσουμε την εργασιακή ζούγκλα.

 1. Να αποκαταστήσουμε το οχτάωρο, τις πληρωμένες υπερωρίες, το ΣΕΠΕ, τις συλλογικές συμβάσεις.
 2. Να ξαναδώσουμε αξιοπρέπεια στην εργασία.

Και θα το κάνουμε πράξη.

Μπορούμε να ενισχύσουμε αποφασιστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 1. Να αυξήσουμε στο 7% τις δαπάνες για την Υγεία.
 2. Να δώσουμε στους γιατρούς και το προσωπικό τις αμοιβές που το λειτούργημά τους απαιτεί.

Και θα το κάνουμε πράξη.

Μπορούμε να δώσουμε χώρο στη μόρφωση των παιδιών μας.

 1. Να αυξήσουμε τις δαπάνες για την Παιδεία στο 5%
 2. Να ανοίξουμε τις πόρτες των ΑΕΙ σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά που αφήνει έξω η ΕΒΕ της Κεραμέως.
 3. Να προσλάβουμε καθηγητές και να στείλουμε την πανεπιστημιακή αστυνομία να πολεμά το έγκλημα.

Μπορούμε να πολεμήσουμε την ακρίβεια.

 1. Με άμεση μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.
 2. Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα.
 3. Αυστηρούς ελέγχους στην αγορά.

Και θα το κάνουμε πράξη.

 1. Μπορούμε να ρυθμίσουμε το ιδιωτικό χρέος.
 2. Να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη.

Το σχέδιό μας είναι έτοιμο σε όλες τις λεπτομέρειές του με τη συμβολή της Λούκας Κατσέλη, που το όνομά της είναι ταυτισμένο με την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Και θα το κάνουμε πράξη.

 1. Μπορούμε να ανακτήσουμε το δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ και στο νερό.
 2. Να αποκτήσουμε δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.

Και θα το κάνουμε πράξη.

 1. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στη δημογραφική γήρανση του πληθυσμού.
 2. Με μια σειρά από μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης στις μητέρες και τα νέα ζευγάρια.

Και θα το κάνουμε πράξη.

Μπορούμε να στηρίξουμε και να δώσουμε νέα πνοή στον Πολιτισμό.

 1. Να δώσουμε στην καλλιτεχνική εκπαίδευση τη θέση που της αξίζει και απαιτούν σπουδαστές και καθηγητές.
 2. Να προστατέψουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Και θα το κάνουμε πράξη.

Μπορούμε να στηρίξουμε τα άτομα με αναπηρία.

 1. Αυξάνοντας γενναία τα επιδόματά τους.
 2. Μεταρρυθμίζοντας ριζικά το σύστημα διάγνωσης και πιστοποίησης.
 3. Εξασφαλίζοντας προσωπικό βοηθό ή φροντιστή, ακόμα και σε 24ωρη βάση.

Και θα το κάνουμε πράξη.

Μπορούμε να προστατεύσουμε αποφασιστικά το περιβάλλον, να επενδύσουμε σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.

 1. Στις ενεργειακές κοινότητες για όλους.
 2. Στις Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 3. Στις ψηφιακές υποδομές για όλους.

Μπορούμε, τέλος, να αλλάξουμε το κράτος.

Τον μεγάλο ασθενή.

Και μάλιστα μόνο εμείς μπορούμε.

Γιατί δεν μας κρατάει κανείς.

 1. Να αποκαταστήσουμε τους κανόνες, να θεσπίσουμε τη διαφάνεια παντού, να δώσουμε χώρο στην αξιοπρέπεια και την αξιοκρατία για τους δημόσιους λειτουργούς.
 2. Χώρο στην εντιμότητα.

Και θα το κάνουμε πράξη.

Τα τρία πρώτα μέτρα της προοδευτικής κυβέρνησης

Για την επόμενη ημέρα, και επειδή η δικαιοσύνη δε μπορεί να περιμένει, έχουμε ήδη έτοιμη να εφαρμόσουμε μόλις γίνουμε κυβέρνηση, πριν καν συγκληθεί η Βουλή, την πρώτη ΠΝΠ. Τρία άμεσα μέτρα:

 1. Πρώτο αφορά αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως ότου θεσμοθετηθεί και υλοποιηθεί η νομοθετική ρύθμιση των χρεών.
 2. Δεύτερο προβλέπει μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και μηδενισμό του σε συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης, όπως επίσης τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
 3. Τρίτο, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από αυτή την εξεταστική περίοδο.

Τα συνθήματα για την Αλλαγή

Η αλλαγή δεν είναι για μας ένα σύνθημα παντός καιρού. Δεν είναι η εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία. Είναι ανάγκη, είναι η επιθυμία των πολλών να αλλάξει η ζωή του. Είναι ανάγκη για αλλαγή στις σχέσεις του πολίτη με το κράτος. Ένα κράτος που στέκεται δίπλα του και όχι απέναντί του.

Να λοιπόν τι είναι η αλλαγή, σε τέσσερις μόνο φράσεις :

 1. Είναι αύξηση μισθών.
 2. Μείωση τιμών.
 3. Ρύθμιση χρεών.
 4. Και ένα Δίκαιο και αποτελεσματικό, ισχυρό κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη.

Αυτό σημαίνει η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το Συμβόλαιό μας. Αυτό το Συμβόλαιο καταθέσαμε μπροστά στους πολίτες. Αυτό το Συμβόλαιο αποτελεί την πρότασή μας για το πρόγραμμα της προοδευτικής κυβέρνησης.

Οι νέοι θα φέρουν την Αλλαγή

Προς όλους τους πολίτες. Ιδιαίτερα όμως προς τους νέους. Γιατί οι νέοι υπήρξαν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια. Σήμερα θέλουμε να είναι και είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για δικαιοσύνη και αλλαγή.

Γιατί Αλλαγή χωρίς τη στήριξη των νέων δε νοείται. Δικαιοσύνη χωρίς τη στήριξη των νέων δε νοείται. Και σήμερα από τα δικά τους χέρια. Από τη δική τους ψήφο εξαρτάται η αλλαγή. Θέλετε να τιμωρήσετε το καθεστώς Μητσοτάκη; Τον τρόπο που σας έχει φερθεί στα θρανία, στις πλατείες, στο μεροκάματο; Να τιμωρήσετε το σύστημα που καταργεί το μέλλον σας; Ακόμα και τα όνειρά σας;

Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να τιμωρηθεί: Να ηττηθεί στις κάλπες! Και ο μόνος τρόπος για να ηττηθεί είναι τη Κυριακή να το κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ηττηθεί το καθεστώς Μητσοτάκη. Για αυτό λοιπόν, η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο σκληρή, η πιο βαθιά αντισυστημική ψήφος.

Γιατί τελειώνει το καθεστώς Μητσοτάκη που συνθλίβει τα όνειρά σας. Και ταυτόχρονα ανοίγει την πόρτα στο αύριο. Σας καλώ λοιπόν με τη συμμετοχή σας στις εκλογές.

Με τη ψήφο σας. Να στείλετε κουβά τις δημοσκοπήσεις. Και εσείς, νέες και νέοι, να κάνετε εσείς έξωση στον Κύριο Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Συμβόλαιο Αλλαγής με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου

Το Συμβόλαιο Αλλαγής όμως, το απευθύνουμε σε όλους τους πολίτες αλλά και σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Είναι η βάση πάνω στην οποία καλούμε να ξεκινήσει η συζήτηση την επόμενη των εκλογών, για τη συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας.

 1. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ.
 2. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα είναι εντολή του λαού για προοδευτική κυβέρνηση. Αλλά δε θα είναι εντολή μόνο προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι εντολή προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Είναι δικαίωμα τους να λένε ό,τι λένε σήμερα.

Αλλά την Κυριακή θα μιλήσει ο κυρίαρχος λαός. Και από Δευτέρα θα κληθούν να πάρουν θέση για την επόμενη ημέρα. Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα τους θέσει όλους προ των ευθυνών τους.

Γιατί η απλή αναλογική απαιτεί απλή λογική. Και η απλή λογική θέτει ένα κρίσιμο ερώτημα:

Ποιος θέλουμε να κυβερνά τη χώρα τα επόμενα 4 χρόνια;

Λένε κάποιοι εντελώς ανιστόρητα, δεν υπάρχει διαφορά. Αλήθεια;

Μπορείτε στα αλήθεια να πείτε στον εργαζόμενο που είδε τα εργασιακά του δικαιώματα να συνθλίβονται.

 1. Το οκτάωρο να καταργείται.
 2. Τις απλήρωτές υπερωρίες να γίνονται νόμος.
 3. Το ΣΕΠΕ να καταργείται.
 4. Τις συλλογικές συμβάσεις να εξαφανίζονται.

Δεν υπάρχει διαφορά;

 1. Πείτε τους τότε, να ακούσουν τα αφεντικά που τους μαζεύουν και τους απειλούνε, δίπλα στον περιχαρή υπουργό Ανάπτυξης, ότι αν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ θα τους απολύσουνε, ότι δεν υπάρχει διαφορά.
 2. Πείτε στους νέους, που τους κόβουνε τη πρόσβαση στα πανεπιστήμια για να τους δώσουν πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια, ότι δεν υπάρχει διαφορά.
 3. Πείτε στους μικρομεσαίους που δε μπορούν να περάσουν ούτε έξω από τις τράπεζες γιατί όλα τα λεφτά πηγαίνουν σε λίγες επιχειρήσεις.
 4. Πείτε στα 700.000 νοικοκυριά που αγωνιούν ότι θα χάσουν τα σπίτια τους στους πληστηριασμούς.
 5. Πείτε στους συνταξιούχους που τους στέρησαν τη 13η σύνταξη και τα αναδρομικά.

Ότι δεν υπάρχει διαφορά.

Το μήνυμα σε Ανδρουλάκη

Και εσείς που θεωρείτε εαυτούς μοναδικούς κληρονόμους της παρακαταθήκης της δημοκρατικής παράταξης,

Πείτε τους ότι το μέτωπό σας είναι διπλό. Δεν είναι μόνο εναντίον της Δεξιάς. Της χειρότερης δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά.

Και ότι η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που επιθυμείτε θα γίνει με τον Βορίδη, το Γεωργιάδη, το Πλεύρη και τον Αρχιερέα των υποκλοπών που σας παρακολουθούσε. Επειδή όμως, δε μπορείτε να τα πείτε όλα αυτά.

Αφήστε τους ανιστόρητους διμέτωπους. Και ελάτε να αρπάξουμε τη μεγάλη ευκαιρία της Απλής αναλογικής για να φτιάξουμε από Δευτέρα κυβέρνηση Προοδευτικής συνεργασίας. Με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα αφήνουμε τις διαφορές μας στην άκρη και προχωράμε μαζί να κάνουμε πράξη την αλλαγή.

Το δίλημμα της κάλπης είναι ένα:

 1. Προοδευτική κυβέρνηση, ή Μητσοτάκης; Αλλαγή, ή Μητσοτάκης.

Και ο λαός μας έχει πάρει την απόφαση.

 1. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και αλλαγή.
 2. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική κυβέρνηση από Δευτέρα.

Μήνυμα νίκης από τον λαό της Αθήνας

Η σημερινή μας συγκέντρωση έδωσε το μήνυμα της νίκης σε όλη την Ελλάδα. Ο λαός της Αθήνας σήμερα έδωσε το δικό του μήνυμα. Η Αθήνα αποφάσισε.

Την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.

Τη Δευτέρα θα έχουμε κυβέρνηση.

 1. Προοδευτική.
 2. Τετραετίας.
 3. Σταθερότητας.
 4. Ευημερίας για το λαό.
 5. Ανάπτυξης για τη χώρα.
 6. Ασφάλειας για τους πολίτες και τους εργαζόμενους.

Για μια καλύτερη Ελλάδα.

 1. Ισχυρή.
 2. Ανεξάρτητη.
 3. Περήφανη.
 4. Δημιουργική.

Και το βράδυ της Κυριακής θα γιορτάζει ο λαός. Όχι τα συμφέροντα.

Εδώ στο Σύνταγμα. Θα γιορτάζει ο λαός τη νίκη του.

 1. Τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
 2. Τη νίκη της δημοκρατίας
 3. Τη νίκη της Δικαιοσύνης».

source

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen − 8 =

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ