18.8 C
Arta
Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Ιατροί θύματα της ανευθυνότητας… Απίστευτες καταστάσεις στο Νοσοκομείο Άρτας.

Αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και συνάμα να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας είναι οι γιατροί του Νοσοκομείου Άρτας, καθώς αποτελούν τα θύματα μιας πρωτοφανούς ανευθυνότητας, που έχουν επιδείξει όσοι κλήθηκαν να καλύψουν το κενό διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η τριμελής επιτροπή γιατρών αποτελούμενη από την Ελένη Γκιόκα, το Νικόλαο Λαγό και τον Ιωάννη Πασιά, διεκδικεί πανελλήνια πρωτοτυπία.
Οι γιατροί δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες που έκαναν για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο και κινδυνεύουν να μην πληρωθούν και τους επόμενους.
Η αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι η πρωτοφανής ανικανότητα, αδυναμία και αδιαφορία των οργάνων διοίκησης του νοσοκομείου μας.
Τους τελευταίους τέσσερις μήνες και στο νοσοκομείο Άρτας δεν έχει οριστεί διοικητής (εκτελεί χρέη ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας) παρά έχουν αντικατασταθεί μόνο τα δυο διορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Από αυτήν την βραδύτητα ήταν αναμενόμενο να προκύψουν όπως είναι λογικό προβλήματα οργάνωσης και διοίκησης του νοσοκομείου.
Ιδού λοιπόν πως περιγράφουν τα γεγονότα οι ίδιοι οι γιατροί:
Στην περίπτωση μας όλα ξεκίνησαν στις 04/01/16 όταν το νέο Δ.Σ.: α) ΔΕΝ εγκρίνει το πρόγραμμα εφημεριών του Ιανουαρίου που υπέβαλλε ο αναπληρωτής Διοικητής για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια γιατί όπως αναφέρει δεν είναι στην διοικητική του δικαιοδοσία. β) ΔΕΝ συζητά (δεν υπάρχει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης) το ετήσιο πρόγραμμα εφημεριών του ιατρικού προσωπικού και γ) με μια βιαστική και απερίσκεπτη ενέργεια στηριζόμενο στην ελλιπή συγκρότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου (την οποία γνώριζε από 24/11/15) έκρινε όλες τις αποφάσεις του 2016 άκυρες μαζί και τις γνωμοδοτήσεις που είναι απαραίτητες για την έγκριση των εφημεριών, ενώ αναγνωρίζει ότι οι αποφάσεις είναι ακυρωτέες και όχι άκυρες.
Με τη σειρά του ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και αναπληρωτής Διοικητής: α) ΔΕΝ υπέβαλλε ετήσιο πρόγραμμα εφημεριών για έγκριση προς το Δ.Σ. και β) ΔΕΝ ενέκρινε τα προγράμματα εφημέρευσης που υποβλήθηκαν στην επίτροπο και ως διοικητής.
Με τις παραπάνω ενέργειες καταστρατηγήθηκαν διατάξεις που είχαν σαν αποτέλεσμα η επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου να μην εγκρίνει τα χρηματικά εντάλματα για να πληρωθεί η εφημεριακή απασχόληση των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Δηλαδή τα χρήματα ήρθαν στο νοσοκομείο αλλά δεν μπόρεσαν τα όργανα Διοίκησης και οι υπηρεσίες του να τα εκταμιεύσουν γιατί κατατέθηκαν ελλιπή και εκπρόθεσμα τα απαιτούμενα έγγραφα.
Παρά το γεγονός ότι όλα ήταν γνωστά στους κύκλους της Διοίκησης από την επομένη της συνεδρίασης της 04/01/16, η ενημέρωση στους συναδέλφους έγινε με διαρροές στις 19/04/16 και χωρίς να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη της λανθασμένης διαχείρισης, ξεκίνησαν να διατυπώνονται αλληλοκατηγορίες από την διοίκηση προς τις υπηρεσίες του νοσοκομείου και αντίστροφα.
Επειδή, λοιπόν, οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν μπορούμε να ακούμε υποσχέσεις, «θα δούμε» και ασάφειες, είμαστε αναγκασμένοι να βαδίσουμε πάλι στο δρόμο της διεκδίκησης. Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε γενική συνέλευση με σκοπό την έναρξη επίσχεση εργασίας από 12/05/16 και κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για την μη πληρωμή της εφημεριακής απασχόλησης.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − 17 =

SOCIAL

8,697ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ