14.8 C
Arta
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: Για το νοσοκομείο Πρέβεζας

Τα συσσωρευμένα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας είναι γνωστά και αδιαμφισβήτητα. Η συστηματική υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας από τις προηγούμενες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, δημιούργησε, αντικειμενικά, μια δύσκολη πραγματικότητα.
Η ανάδειξη των προβλημάτων από τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς φορείς και τα Μ.Μ.Ε. και η απαίτηση για λύσεις είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. 
Ωστόσο, αυτό που ενοχλεί είναι η επιλεκτική μνήμη και ευαισθησία, η αποσιώπηση των έμπρακτων προσπαθειών για  βελτίωση της  κατάστασης, η προσπάθεια απαξίωσης του Γ.Ν. Πρέβεζας και της τεράστιας προσφοράς του στην παροχή αναντικατάστατων δημόσιων υπηρεσιών υγείας την ώρα της ανάγκης, η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στους πολίτες για την αξιοπιστία της δημόσιας περίθαλψης.
Τα σενάρια, λοιπόν, που εξυφαίνονται για δήθεν μετατροπή του Γ.Ν. Πρέβεζας σε Κέντρο Υγείας ή για ενδεχόμενη υποβάθμισή του, δε συνάδουν με την πραγματικότητα. Το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας θα παραμείνει «όρθιο», παρέχοντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους και όλες, γιατί για εμάς η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
Αυτό απαιτεί πολιτικό σχέδιο στήριξης και αναβάθμισης της δημόσιας περίθαλψης, όπως αυτό που  υλοποιείται σήμερα από το Υπουργείο Υγείας με αργά αλλά σταθερά βήματα: καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, δωρεάν πρόσβαση στα Νοσοκομεία-Κ.Υ, αυξημένη χρηματοδότηση για τις λειτουργικές δαπάνες του Ε.Σ.Υ. και για τις εφημερίες-υπερωρίες στον προϋπολογισμό του 2016, σταδιακή κάλυψη των τεράστιων κενών σε προσωπικό με προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, κίνητρα προσέλκυσης γιατρών στις άγονες περιοχές – όπως έχει χαρακτηριστεί ο Νομός Πρέβεζας – , αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και διοικητική μεταρρύθμιση στην Ψυχική Υγεία, έμφαση στην πρόληψη και τη Δημόσια Υγεία, αναμόρφωση όλου του θεσμικού πλαισίου για τις προμήθειες  στο Ε.Σ.Υ., διαφάνεια στις λίστες χειρουργείου, μέτωπο απέναντι στη σπατάλη, τη διαφθορά και το «φακελάκι», έμφαση στα δικαιώματα των ασθενών, ανθρώπινη υγειονομική φροντίδα των προσφύγων και των μεταναστών.
Με τις παρεμβάσεις αυτές η κατάρρευση της δημόσιας περίθαλψης έχει αποτραπεί και το 2016 είναι χρονιά λειτουργικής σταθεροποίησης και αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Είναι προφανές ότι το προηγούμενο πολιτικό  σχέδιο της μεθοδικής κατεδάφισης του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, της αδιαφανούς διαχείρισης των πόρων, της ευνοιοκρατίας, των πελατειακών σχέσεων και της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών υγείας έχει «τελειώσει» οριστικά.  Αυτό ενοχλεί μέρος της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και τα οργανωμένα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας, που είχαν συνηθίσει να απομυζούν το κρατικό προϋπολογισμό.
Κλείνοντας, θέλουμε οι πολίτες του Νομού Πρέβεζας να συνεχίσουν να έχουν υψηλές προσδοκίες από εμάς. Θέλουμε να έχουν υψηλές προσδοκίες από την Αριστερά και να μας αξιολογήσουν αυστηρά. Με ειλικρίνεια απευθυνόμαστε στον κόσμο και τους ζητάμε να κλείσει τ’ αυτιά στην παραπληροφόρηση, μαζί να προχωρήσουμε και το επόμενο διάστημα, γιατί όλα όσα σχεδιάζουμε δε θα γίνουν πράξη χωρίς τη δική του στήριξη, την έμπνευση και τη συμμετοχή.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ