14.8 C
Arta
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Περιφέρεια Ηπείρου: Έγκριση πίστωσης 90.000 ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά.

Την έγκριση πίστωσης 90.000 ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Με τη συγκεκριμένη πίστωση θα κατασκευαστούν μπάνια, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης κλπ, που θα είναι ενταγμένα στη μελέτη που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ιωαννιτών. Οι εργασίες θα εκτελεστούν δια αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου.
Άλλες αποφάσεις
Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση νέων έργων για τη βελτίωση των οδικών υποδομών και ανάδειξε αναδόχους για άλλα τρία έργα.
Συγκεκριμένα δημοπρατούνται τα έργα:
  • «Βελτίωση βατότητας οδικών τμημάτων Πέρδικα – Σύβοτα Ν. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 110.000 ευρώ
  • «Συντήρηση – αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ιωάννινα – Καλπάκι», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ
  • «Συντήρηση – αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Μεσοπόταμος – Πρέβεζα», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ
  • «Βελτίωση βατότητας Παλαιοχώρι – Ανατολική» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ
Επίσης, η Ο.Ε. ενέκρινε την επαναδημοπράτηση των έργων της Π.Ε. Πρέβεζας (λόγω κωλύματος της προβλεπόμενης διαδικασίας) «Ασφαλτόστρωση Δημοτικής Οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, και «Ασφαλτόστρωση Οδού και Περιβάλλοντος Χώρου Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Πρέβεζας», προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.
Ανάδοχοι αναδείχθηκαν για τα έργα:
  • «Κατασκευή στραγγιστηρίου και επενδεδυμένης τάφρου στην επαρχιακή οδό Πλατανούσας – Μονολιθίου» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ (Ανάδοχος: Δημήτριος Φάης )
  • «Αποκατάσταση οδού προς Νεγάδες» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (Ανάδοχος: Δημήτριος Τσομπίκος )
  • «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Κεραματών Άρτας» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 21.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ Β.Θωμάς και ΣΙΑ Ο.Ε. )
Έργα καταπολέμησης του δάκου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
Η Οικ. Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση έργων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων και τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2016 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, συνολικού προϋπολογισμού 105.042 ευρώ.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ