12.8 C
Arta
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έκλεψαν πάνελ φωτοβολταϊκών, αξίας άνω των 250.000 ευρώ

Φωτοβολταϊκά πάνελ και μετατροπείς ισχύος, συνολικής αξίας άνω των 250.000 ευρώ, είχαν κλέψει δυο άτομα, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε, σήμερα από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του 2013 έως και τον Μάιο του 2014, σε περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος, άγνωστοι δράστες είχαν αφαιρέσει από φωτοβολταϊκά πάρκα συνιδιοκτησίας ενός 57χρονου Έλληνα και ενός 38χρονου υπηκόου Ισραήλ, 1.530 πάνελ φωτοβολταϊκά και 17 μετατροπείς ισχύος (inverter), η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.
Από την πολύμηνη προανάκριση της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ως δράστες φέρονται ένας 38χρονος και ένας 43χρονος, οι οποίοι, με άλλα άγνωστα άτομα, διέπραξαν κλοπές.
Όπως διαπιστώθηκε από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, μετά την αφαίρεση των δύο φωτοβολταϊκών, στη συνέχεια ο 38χρονος τα διέθεσε προς πώληση σε πολίτες και επιχειρήσεις σε περιοχές του νομού Ηρακλείου και Ρεθύμνου.
Σε έρευνες που έγιναν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε περιοχές των δήμων Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου και Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 278 φωτοβολταϊκά πάνελ, 80 μεταλλικά στηρίγματα και 3 router φωτοβολταϊκών, ενώ σε έρευνα που έγινε σε αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα φωτοβολταϊκά πάνελ.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
ΑΠΕ ΜΠΕ

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ