10.3 C
Arta
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Με επιτυχία, η ”Ηπειρώτικη Παραδοσιακή βραδιά 2016”(ΦΩΤΟ)

Η ”Ηπειρώτικη Παραδοσιακή βραδιά 2016”, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, το Σάββατο 28 Μαϊου 2016, το βράδυ, στο πέτρινο ανοιχτό θεατράκι Αργυρούπολης, άνοιξε τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αργυρούπολης και καταχεροκροτήθηκε.

Σε μια εκδήλωση τιμής, για τον πολιτισμό και την παράδοση της Ηπείρου, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, στο πέτρινο ανοιχτό θέατρο Αργυρούπολης, στους πρόποδες του Υμηττού, το χειροκρότημα ήταν ακατάπαυστο. Απτό δείγμα της αναγνώρισης της δουλειάς που κάνει ο ακατάβλητος και χαλκέντερος Πρόεδρος της Αδελφότητας Γιώργος Κωτσαντής, αλλά και όλο το Δ.Σ.

Μιάς δουλειάς ποιοτικής, που έχει ως απτό αποτέλεσμα την συσπείρωση όλων των Ηπειρωτών της Αργυρούπολης στην Αδελφότητα. Μιάς δουλειάς αποδεκτής και από τις άλλες αποδημικές οργανώσεις που λειτουργούν στον ενιαίο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, έτσι ώστε να θεωρούν την ηπειρώτικη αδελφότητα πρότυπο και να θέλουν να της μοιάσουν και το δηλώνουν μάλιστα δημόσια.

Αποτέλεσμα της γενικής αποδοχής ήταν να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στο ανοιχτό πέτρινο θέατρο Αργυρούπολης, γεγονός που ενθουσίασε το Δ.Σ της Αδελφότητας και τους συντελεστές της εκδήλωσης αυτής. Με αποτέλεσμα στο τέλος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος Γιώργος Κωτσαντής να δηλώσει.

”Αισθάνομαι την ανάγκη ως Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σ΄όλο αυτόν τον κόσμο που κατέκλυσε στην κυριολεξία το ανοιχτό πέτρινο θέατρο Αργυρούπολης και μας τίμησε με την παρουσία του στην εκδήλωση μας, την ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 2016. Εκδήλωση τιμητική για τον Πολιτισμό μας, εκδήλωση τιμητική και για την Ηπειρώτικη παράδοσή μας”.

”Οι εξαίρετοι μουσικοί μας, η κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον μελίρρυτο Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Σάκκη Κάκο στο ντέφι, μας ταξίδεψαν σ΄όλη την Ηπειρο.

Απλοί άνθρωποι, φίλοι μας, Ηπειρώτες και μη, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, συγκινημένοι, ερχόντουσαν να μας ευχαριστήσουν και να μας δώσουν συγχαρητήρια, για την άριστη, όπως την χαρακτήρισαν οργάνωσή μας και την ποιότητα που τους προσφέραμε”, συνέχισε ο Γιώργος Κωτσαντής.
”Η άριστη εμφάνιση όλων των χορευτικών τμημάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, το παιδικό χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας μας, με χοροδιδασκάλισσα τη Σταυρούλα Τσούτση , το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής Αττικής, υπό την καθοδήγηση της μοναδικής χοροδιδασκάλισσας Βασίλως Ιωάννου και του επίσης χαρισματικού χοροδιδάσκαλου Αλέκου Γεωργάκη, το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αγίου Γεωργίίου Βοιωτίας με χοροδιδάσκαλο τον Μπάμπη Μαρτίνη, το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών  Καλλιθέας υπό τη διδασκαλία και καθοδήγηση των, Βαρβάρας και Θοδωρή Μπότσαρη, το Χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Αποδήμων Αετόπετρας Ιωαννίνων με χοροδιδάσκαλο τον Νίκο Ζέκη και το χορευτικό των ενηλίκων της Αδελφότητας μας,  της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκάλου μας Σπύρου Παπιγκιώτη, είχαν ποιότητα, είχαν πειθαρχία, είχαν ζωντάνια, είχαν Ήπειρο .
Μπράβο  σε όλους και ειδικά στα παιδιά, συγχαρητήρια και στους δασκάλους τους, έδειξαν ότι πιστεύουν αυτό που κάνουν και το κάνουν με μεγάλο μεράκι. Και εμείς από την πλευρά μας αισθανόμαστε την ανάγκη, να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που προσήλθαν, γιατί μας τίμησαν, αλλά και γιατί μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Και θα συνεχίσουμε γιατί έχουμε χρέος και καθήκον, να στηρίξουμε την παράδοση μας”, κατέληξε ο Γιώργος Κωτσαντής.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Ηπειρολάτρης Αντιδήμαρχος πόλης Λάζαρος Τογρίδης και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλους τους συνδυασμούς, που συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές.

Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον έφορο Τύπου Αντώνη Κοντό και τα μέλη του Δ.Σ. Ελευθερία Σιαμέτη και Μαίρη Καραγιώργου.

Από τους Ηπειρώτικους Συλλόγους παρέστησαν, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας, με επικεφαλής την Πρόεδρο Ζωή Ντρούγκα,  σύσσωμο το Δ.Σ του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής Αττικής, με επικεφαλής την Πρόεδρο Βασίλω Ιωάννου, πολυμελής αντιπροσψπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας με επικεφαλής την Πρόεδρο Γεωργία Κίσκου, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μάκη Ζωϊδη,, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Νοτίων Προαστείων ”Ο Ρόβας”, σύσσωμο το Δ.Σ του Συλλόγου Αποδήμων Αετόπετρας Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ρωμιάς Πρέβεζας Χριστόφορος Ευθυμίου και αντιπροσωπεία του Συλλόγου ”Ελλήνων Διαδρομές” Γλυφάδας.
Από τους αποδημικούς Συλλόγους άλλων περιοχών της Χώρας, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Κεφαλλονητών Αργυρούπολης, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Θεσσαλών Αργυρούπολης, αντιπροσωπεία της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Λ. Τογρίδη και τη Γ.Γ. Α. Γκιόκα, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης, και αντιπροσωπεία του τοπικού Συλλόγου »Αργυρούπολη» με επικεφαλής την Πρόεδρο Ε. Γουρδουλάκου. Παρέστησαν ακόμη ο Ηπειρώτης λαογράφος και συγγραφέας Χρήστος Τούμπουρος, 
Προσφωνώτας τους καλεσμένους ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης Γιώργος Κωτσαντής, έκανε περιληπτική αναφορά στην Ηπειρώτικη παράδοση, στην μουσική της Ηπείρου και τους ηπειρώτικους χορούς.

Στο σύντομο χαιρετισμό τους ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Κωνσταντάτος, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ύπαρξης και λειτουργίας των αποδημικών ανά Δήμο Συλλόγων και την αμέριστη στήριξη του στους Συλλόγους αυτούς, καθόσον και ο ίδιος είναι Πρόεδρος των Κεφαλληνίων της Αργυρούπολης.

Ακολούθησε ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δ.Σ. της ΠΣΕ και του  Προέδρου Γιώργου Δόσση, ως γνώστης της ηπειρωτικής αποδημίας της Αττικής και όχι μόνο, χαρακτήρισε τον Σύλλογο ως στυλοβάτη στήριξης της ηπειρώτικης παράδοσης, και φάρο αντίστασης στις επιθέσεις που δέχεται ο πολιτισμός μας, από τους ανθρώπους του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τον ελληνικό λαό, στην οικονομία, την απασχόληση και την ευημερία.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αποδημικό κίνημα, εξ΄ αιτίας των νόμων που έχει θεσπίσει η προηγούμενη Κυβέρνηση και πρέπει να καταργηθούν, αλλά και την οικονομική κρίση, που εκτός από τους πολίτες, πλήττει και τις πολιτιστικές και όχι μόνο δράσεις τους,

Προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους στο  μεγάλο αντάμωμα όλων των Ηπειρωτών της Αττικής, το  ”Ηπειρώτικο Πανηγύρι 2016”  διοργανώνει η ΠΣΕ με την συνέργεια των Ηπειρώτικων Ενώσεων και Συλλόγων της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής και φέτος στο Άλσος Τρίτση στο ίλιον, το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016.

Ακόμη κάλεσε τους παρευρισκόμενους Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου να σκέφτονται την Ήπειρο, που οι στατιστικές την εμφανίσουν, σε όλους τους δείκτες τους, ως την πιό βάναυσα πληττόμενη από την οικονομική κρίση περιοχή και να την προτιμούν στις ολιγοήμερες διακοπές τους, γιατί και το τελευταίο ευρώ που θα πάει στην Ήπειρο, έχει μεγαλύτερη αξία για τους μόνιμους κατοίκους της, από όποιο άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας.

Κατόπιν ακολούθησαν τα χοτευτικά που προαναφέρθηκαν, που κατενθουσίασαν τον κόσμο που χειροκροτούσε ακατάπαυστα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορό για όλους και ηπειρώτικο κέρασμα συνοδεία τσίπουρου
Αξίζει να απευθύνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον άξιο στυλοβάτη της ηπειρώτικης παράδοσης, Πρόεδρο της Αδελφότητας Γιώργο Κωτσαντή (Γιώργο σου πάνε τ΄άρματα) και όλο το Δ.Σ. για το έργο τους, αλλά και για την καταπληκτική αυτή εκδήλωση καθώς και σε όλους τους συντελεστές της καταπληκτικής αυτής παρουσίασης.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × three =

SOCIAL

8,697ΥποστηρικτέςΚάντε Like
73ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ