13.2 C
Arta
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στη λαιμητόμο του ΟΑΕΕ και χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων.

Κενό γράμμα παραμένουν οι δεσμεύσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι το νέο ασφαλιστικό προστατεύει το 90% των ασφαλισμένων καθώς οι διατάξεις του νομοσχεδίου πλήττουν ακόμα και χωριά με πληθυσμό μικρότερο των 2.000 κατοίκων.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις αίρεται το καθεστώς προστασίας για τις περιοχές εκείνες καθώς οι μικροεπιχειρηματίες που ασφαλίζονταν έως τώρα στον ΟΓΑ μεταφέρονται στον ΟΑΕΕ.
Τι πρακτικά σημαίνει αυτό; Ότι οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλουν επιβαρύνονται με μεγάλη αύξηση.
Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ζήτησε από τον κ. Κατρούγκαλο εξηγήσεις. Υπενθύμισε μάλιστα ότι το ίδιο ζήτημα είχε τεθεί ξανά από την τρόικα και το 2013 αλλά τότε δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Σε ανάλογους τόνους ήταν και η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος προκάλεσε τον υπουργό Εργασίας «Για πείτε μας, πόσα λεφτά είναι αυτό που καταργείτε, για να καταλάβουμε την κοινωνική σας ευαισθησία ως Αριστεροί που είσαστε».
Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης ο οποίος απευθύνθηκε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ομολογώ ότι δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση κανενός συναδέλφου από την κυβέρνηση που θα πάνε στα χωριά τους και να ξέρουν ότι ο καφετζής και ο περιπτεράς του χωριού κάτω από 2.000 κατοίκους, η δική του υποτιθέμενη αριστερή Κυβέρνηση, εκεί που ήταν προστατευόμενος ασφαλιστικά μέσω του ΟΓΑ, να πηγαίνει στον “καιάδα” του νέου ασφαλιστικού συστήματος».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ