27.8 C
Arta
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Όχι στην αδειοδότηση υδροηλεκτρικού έργου από τον Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων

Συζήτηση για την αδειοδότηση μικρού υδροηλεκτρικού έργου ισχύος 0,491 ΜW στο ρέμα Σαλτσίρεμα, της τοπικής κοινότητας Αγνάντων, έγινε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, με πρωταγωνιστή τον Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων  κ. Μαρίνο Γαρνέλη. Ο Δήμαρχος  αρνήθηκε στο να δοθεί αδειοδότηση για το έργο, ανέφερε ότι τέτοια έργα θα πρέπει να γίνονται από τους ίδιους τους Δήμους, ώστε να υπάρχουν οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων   στη συνεδρίαση της 2-6-2017, με συντριπτική πλειοψηφία είχε αρνητική στάση και δεν ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του παραπάνω υδροηλεκτρικού έργου.

Και οι κάτοικοι της περιοχής στις λαϊκές συνελεύσεις που είχαν προηγηθεί, είχαν αρνητική στάση.

Αυτή την αρνητική θέση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και των κατοίκων της περιοχής ,μετέφερε ο ίδιος ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης στην επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας Ηπείρου, η οποία και κλήθηκε στην σημερινή συνεδρίαση της να γνωμοδοτήσει επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων του εν λόγω έργου.

Ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης μετέφερε το όχι των κατοίκων και του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής στο συγκεκριμένο έργο λέγοντας ότι η τοπική κοινωνία και οι αρχές του, θέλουν  να διατηρηθεί ανέπαφη η φύση της περιοχής. « Μεταφέρω την αγωνία, τον προβληματισμό και την θέση των ανθρώπων που εκπροσωπώ. Είμαστε αιρετοί και η συμπεριφορά μας θα πρέπει να συμβαδίζει με την γνώμη των πολλών», τόνισε.

Στην συνέχεια ο κ. Γαρνέλης απάντησε σε ερωτήσεις που του έγιναν από τα μέλη της επιτροπής σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν είναι δυνατόν να παραχωρήσει ένα φυσικό αγαθό για ένα τέτοιο έργο, από το οποίο ο δήμος δεν θα έχει κανένα όφελος, ενώ λίγο αργότερα εξέφρασε την άποψη, πως τέτοια έργα θα έπρεπε να γίνονται από τους ίδιους τους δήμους. «Είχαμε υποσχεθεί ότι θα είμαστε ο Δήμος των πολλών και όχι των επιχειρηματιών» επεσήμανε ο κ Γαρνέλης και πρόσθεσε λίγο αργότερα « το έδαφος είναι δικό μας, του δήμου, το νερό είναι του Δήμου και οι κάτοικοι έχουν μέσα τους ένα βαθύ αίσθημα της ιδιοκτησίας που τους άφησαν οι πρόγονοί τους και θεωρούν ότι είναι αρπαγή της περιουσίας τους».

 

 

 

 

 

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ