16 C
Arta
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Χωρίς λεωφορεία η Θεσ/νίκη, μόνη λύση το οτοστόπ

Οι Θεσσαλονικείς αγανάκτησαν και το έριξαν στο οτοστόπ προκειμένου να βρουν τρόπους για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Λογικό αφού η πόλη παραμένει χωρίς αστικά λεωφορεία εδώ και μία εβδομάδα. Και μάλιστα σε μία πόλη η οποία δεν διαθέτει κανένα άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς ενώ με τρεις μόνο δρόμους στο κέντρο της και το παρκάρισμα να είναι είδος πολυτελείας η χρήση του ΙΧ καθίσταται απαγορευτική.

Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, με αντικείμενο την απάντηση στις νέες προτάσεις, που κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, για την καταβολή των δεδουλευμένων μηνών Ιουλίου και Αυγούστου, στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του οργανισμού,Χρήστος Στεφανίδης,διευκρίνισε ότι η διακοπή της σημερινής (χθεσινής) συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ δεν αφορά σε κάποια “μεγάλη είδηση”, αλλά σε κάποια εκκρεμότητα σχετική με διαδικαστικά ζητήματα, ο κ. Στεφανίδης επισήμανε ότι αύριο θα συνεχιστεί κανονικά.

Οι πολίτες το έριξαν στο οτοστόπ

Πάντως οι Θεσσαλονικείς μη έχοντας άλλο τρόπο να μετακινηθούν δημιούργησαν μέσω Facebook το «κίνημα ωτοστόπ», όπου προτείνει σε οδηγούς να «μοιραστούν» το αυτοκίνητό τους με τους πολίτες, που πλέον δεν αντέχει η τσέπη τους για ταξί.

Ο τρόπος είναι απλός: στη σελίδα της ομάδας μέλη κοινοποιούν την ώρα και τη διαδρομή τους, προκειμένου άνθρωποι που δεν διαθέτουν μέσο να το δουν και να σπεύσουν στο σημείο να κάνουν ωτοστόπ, ενώ το κίνημα εξέδωσε και αυτοκόλλητα, τα οποία οι οδηγοί που επιθυμούν να συμμετέχουν θα κολλήσουν στο παρμπρίζ τους, ώστε να ξέρουν οι πεζοί ότι το ωτοστόπ τους θα βρει ανταπόκριση.

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ