15.8 C
Arta
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τραγωδία Σαπεκοένσε: Τρομακτικά στοιχεία για την πτήση θανάτου!

Οσο περνάνε οι ώρες, τόσο περισσότερα στοιχεία αποκαλύπτονται για το μοιραίο αεροπλάνο, που στοίχισε τη ζωή σε 71 ψυχές. Οπως αναφέρεται σε Μέσα της Κολομβίας, το συγκεκριμένο μοντέλο αεροπλάνου που έκανε την πτήση θανάτου, το Avro Regional Jet 85 διαθέτει καύσιμα για 2,965 χλμ., όταν η απόσταση που έπρεπε να διανύσει ήταν 2,960 χλμ.!

Σπάρτη: «Πρωταθλητές της … αιωνιότητας»Σχετικα5 άρθρα

Οπως δήλωσε ο πραγματογνώμονας Χούλιο Κονσουέγκρα, που είναι εκπαιδευτής πιλότων και συγγραφέας: «Είναι τεράστιας σημασίας ο σωστός σχεδιασμός πριν την απογείωση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τυχόν απρόβλεπτα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της πτήσης». Και επιβεβαίωσε ότι «η ικανότητα του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους να πραγματοποιήσει και να ολοκληρώσει αυτήν την πτήση ήταν περιορισμένη».

Και πρόσθεσε: «Τη δεκαετία του ’90 ήμουν πιλότος σε ένα παρόμοιο αεροσκάφος, το Regional Jet 100. Δεν είναι σε καμία περίπτωση απαρχαιωμένο αεροπλάνο. Έχει όλα τα συστήματα. Όμως, μιλάμε για αεροσκάφη που προορίζονται συνήθως για τοπικές πτήσεις, διάρκειας δύο ωρών. Οπότε, στην περίπτωση του δυστυχήματος της Σαπεκοένσε, η λειτουργία του αεροπλάνο είχε φτάσει στα όριά της κατά τρόπο ανάρμοστο».

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ