17.8 C
Arta
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το τρίπτυχο του Κυριάκου: Δουλειές,επενδύσεις & μείωση φόρων

Περνώντας αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του από το συναίσθημα στον ρεαλισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε με ένα διαφορετικό είδος λόγου από αυτό που έχουμε συνηθίσει να ακούμε από τους πολιτικούς αρχηγούς στην ΔΕΘ, να παρουσιάσει τους άξονες του προγράμματος του για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την δημιουργία ενός πραγματικού σύγχρονου και ευρωπαϊκού κράτους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε τις παροχολογίες, δεσμεύτηκε για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και επιχείρησε, μιλώντας σε αρκετές περιπτώσεις σε πρώτο ενικό, να αγγίξει και συνάμα να πείσει τους νέους αλλά και τους κοινωνικά αδύναμους που έχουν πληγεί κυρίως από την οικονομική κρίση.

«Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω δυνατά. Δώστε μου τη δυνατότητα να οδηγήσω την πατρίδα μας μακριά από τον κακό της εαυτό.  Πιστέψτε μαζί μου ότι υπάρχει ένα διαφορετικό μέλλον, ένα καλύτερο μέλλον στο οποίο θα χαιρόμαστε να ζούμε και να δημιουργούμε σε συνθήκες ελευθερίας, ευημερίας και ισονομίας. Κυρίως όμως πιστέψτε στις δικές σας δυνατότητες» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Βασιζόμενος στο τρίπτυχο επενδύσεις, δουλειές και μείωση της υπερφολογήσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως μόνο μέσω των πραγματικών μεταρρυθμίσεων, του εξορθολγισμού του κράτους και της επιχειρηματικότητας μπορεί να έρθει η ανάπτυξη. «Δεν μας αξίζει να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες των μαθητευόμενων μάγων. Εκείνοι που έταξαν από αυτό το βήμα το σκίσιμο των Μνημονίων, τώρα υπόσχονται επενδύσεις και έξοδο από τα Μνημόνια. Όσο αλήθεια ήταν το ένα, άλλο τόσο αλήθεια είναι και το άλλο. Δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν. Και το επιβεβαιώνουν κάθε μέρα. Ας κάνουν επιτέλους στην άκρη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ

Οι τρεις προτεραιότητες Μητσοτάκη

Νέες δουλειές μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων. Μείωση φορολογικών βαρών και εξορθολογισμός της λειτουργίας του Κράτους. Στήριξη σε νέους και στους κοινωνικά αδύναμους.

Αποφεύγοντας τις προσωπικές επιθέσεις στην κυβέρνηση καθώς δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά ονομαστικά στον Αλέξη τσίπρα, μίλησε για τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει ως κυβέρνηση η ΝΔ και σημείωσε πως πιστεύει στην ιδιωτική οικονομία χωρίς όμως – όπως είπε – να θίγονται οι κοινωνικές ανισότητες. «Να αφήσουμε πίσω τις αυταπάτες και τις ιδεοληψίες και να αγκαλιάσουμε την αλήθεια. Να απελευθερώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας μας από τα δεσμά του κρατισμού»

Τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η ΝΔ ως κυβέρνηση

Η οργάνωση της κυβέρνησης και της ανώτατης Διοίκησης Φορολογική μεταρρύθμιση Απλοποίηση διαδικασίας αδειοδότησης

Χαρακτήρισε «εμβληματικές» τις επενδύσεις στις Σκουριές και του Ελληνικού τις οποίες και θα προωθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ. «Απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα Κυβέρνηση θα είναι η ταχύτατη υλοποίηση των σχεδιασμένων ιδιωτικοποιήσεων. Αλλά και η προώθηση εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές. Για λόγους  ουσιαστικούς, αλλά και συμβολικούς. Το μήνυμα είναι σαφές: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Εμείς εγγυόμαστε φορολογική σταθερότητα, αδειοδοτική απλοποίηση και ασφάλεια δικαίου.  Και βέβαια, μια Κυβέρνηση που δεν πρόκειται ποτέ να μετατρέψει τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας σε αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης»

Το σχέδιο για την στήριξη επενδύσεων και επιχειρηματικότητας

Κανόνας οι ηλεκτρονικές συναλλαγές. Δραστική μείωση μετρητών. Δημιουργία – υπό προϋποθέσεις – ακατάσχετου λογαριασμού.     Γρήγορη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου Περισσότερες ΣΔΙΤ Αποκατάσταση ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα Λευκό μητρώο για τις επιχειρήσεις δίνοντας κίνητρα. Απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον αλλά και στις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην υπερφορολόγηση που πλήττει τους πολίτες και δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας σε συγκεκριμένους συντελεστές από τα πρώτα χρόνια που θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. «Η Κυβέρνηση που μας λέει ότι θα μας βγάλει από τα Μνημόνια το 2018 έχει δεσμεύσει τη χώρα σε μακροχρόνια λιτότητα. Μπορούμε να αλλάξουμε το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά για να κάνουμε μια πραγματική επανάσταση στη φορολογία πρέπει να μειώσουμε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων»

Μειώσεις στην φορολογία

Μείωση φορολογίας εισοδήματος από το 29% στο 20% Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια. Μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% Αύξηση του όριου υπαγωγής στον ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να πείσει τους εταίρους να μειώσουν τα πλεονάσματα καθώς αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας αλλά και την περεταίρω μείωση των φόρων. Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα πετύχει τον συγκεκριμένο στόχο καθώς οι δανειστές θα έχουν απέναντί τους μία αξιόπιστη κυβέρνηση. «Είμαι αποφασισμένος να πείσω τους εταίρους μας ότι αυτό είναι και προς το δικό τους συμφέρον. Γιατί κανείς τελικά δεν κερδίζει τελικά από μια Ελλάδα που καρκινοβατεί και κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Και θα το πετύχω γιατί είμαστε σοβαροί, γιατί είμαστε αξιόπιστοι. Κάποιοι παρίσταναν τους σκληρούς διαπραγματευτές για να κρύψουν την ανικανότητα και την έλλειψη σχεδίου, να κερδίσουν λίγο ακόμη χρόνο στην εξουσία. Αυτό έκανε τους Ευρωπαίους εταίρους να πιστεύουν ότι αυτή είναι η Ελλάδα.»

Καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους

Μείωση των πλεονασμάτων Μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών σε εργοδότες και εργαζόμενους. Νέα ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων Κατώτατο φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, με 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί. Κατάργηση του φόρου διαμονής στα ξενοδοχεία Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης Δύο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%

 

 

source

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ