21.8 C
Arta
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Στην κυκλοφορία το τμήμα Γέφυρα Αντιρρίου σήραγγα Κλόκοβας

Στην κυκλοφορία από σήμερα 1 Ιουνίου το υπολειπόμενο νότιο τμήμα της Ιόνιας Οδού η σύνδεση δηλαδή της Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» με την σήραγγα της Κλόκοβας.

Το νέο τμήμα της Ιονίας Οδού έχει μήκος 6,5 χιλιομέτρα,ξεκινά από το σημείο σύνδεσης με τη Γέφυρα στο Αντίρριο και καταλήγει στην είσοδο της σήραγγας της Κλόκοβας. Στο συγκεκριμένο τμήμα περιλαμβάνονται σημαντικά τεχνικά έργα όπως ο Ανισόπεδος Κόμβος Αντιρρίου, αλλά και η σήραγγα της Μακύνειας, μια σήραγγα διπλού κλάδου, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και συνολικό μήκος 500 μέτρα.

Με την παράδοση αυτού του τμήματος πλέον δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο τμήμα ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου 102 χιλιομέτρων με δύο λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος του.

Επιπλέον, η διαδρομή από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, μειώνεται στα 50 περίπου λεπτά, αντί μίας ώρας και 35 λεπτών που απαιτούνταν μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Η παράδοση του νέου τμήματος της Ιονίας Οδού θα γίνει σε δυο φάσεις. Αρχικά, θα δοθεί σε κυκλοφορία το ρεύμα με κατεύθυνση προς Αντίρριο προκειμένου να εκτελεσθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες (τροποποίηση σήμανσης, αποκλεισμός προσωρινών εισόδων, διαγραμμίσεις κλπ), ενώ περί το μεσημέρι θα δοθεί σε κυκλοφορία και το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία, οι οδηγοί μπορούν να καλούν την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Ιόνιας Οδού στο 2641 306 306.

Από τη Νέα Οδό, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ