21.8 C
Arta
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Στην κορυφαία διεθνή έκθεση Fruit Logistica στο Βερολίνο η Περιφέρεια Ηπείρου

Η παγκόσμια αγορά φρούτων αποτελεί μια πρόκληση για τις επιχειρήσεις της Ηπείρου. Για τον παραπάνω λόγο η Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετείχε στο κορυφαίο γεγονός του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Βερολίνο.

Η διεθνής έκθεση Fruit Logistica 2018,φέτος πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 7 εώς 9 Φεβρουαρίου.Στο περίπτερό της φιλοξενήθηκαν επιχειρήσεις της Περιφέρειας  Ηπείρου, για να παρουσιάσουν στον αγροτικό κόσμο τα προϊόντα μας,έτσι ώστε να διεισδύσουμε σε νέες αγορές και η πρωτογενής παραγωγή ως πυλώνας της οικονομίας, να στηρίξει την τοπική οικονομία.

Τα αποτελέσματα των συναντήσεων κρίνονται ικανοποιητικά (σύμφωνα πάντα με τις επιχειρήσεις), στοιχείο που  ενθαρρύνει ώστε να συνεχιστεί το δύσκολο έργο της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας.
Η έκθεση παρουσίασε για ακόμη μια χρονιά παγκόσμιο ενδιαφέρον, υπήρχαν αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και πολλές Περιφέρειες, στα περίπτερα των οποίων φιλοξενούνταν επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο των Περιφερειών.

Η Fruit Logistica αποτελεί την κορυφαία στο είδος της ετήσια διεθνή έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών και είναι ένα ιδιαίτερα δυναμικό πεδίο επαφών για τους επαγγελματίες του χώρου. Τη σημασία και το μέγεθος της έκθεσης, επιβεβαιώνουν τα στατιστικά των διοργανωτών, σύμφωνα με τους οποίους κάθε χρόνο τις πύλες της Mese Berlin, περνούν πάνω από 70.000 εμπορικοί επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο, ενώ οι εκθέτες ξεπερνούν τους 3.000 σε αριθμό. Επιπλέον, στο πλαίσιο της Fruit Logistica πραγματοποιούνται δεκάδες εκδηλώσεις σχετικές με την καινοτομία, την φυτοπροστασία, τις νέες τάσεις στα logistics και στην παραγωγή, τις εξελίξεις στην κατανάλωση κ.ά. θεματικές.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση επισκέφτηκε και ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τον Βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο,στις παρακάτω φωτογραφίες  με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά που ήταν παρών στην εκδήλωση.
Φωτογραφία του Βασίλης Ψαθάς.
Φωτογραφία του Βασίλης Ψαθάς.
Φωτογραφία του Βασίλης Ψαθάς.
Φωτογραφία του Βασίλης Ψαθάς.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ