22.8 C
Arta
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σπανούλης: Έχουμε το know how σε Final 4

Λίγες μέρες πριν από το μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ με τη διεξαγωγή του Final 4 στην Κωνσταντινούπολη, ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε για τη παρουσία των «ερυθρολεύκων» και τα σημεία κλειδιά του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόχας.

Για τη φετινή σεζόν

«Η εμπειρία ήταν έτσι όπως ακριβώς τη φανταζόμουν. Ήταν μια καταπληκτική διοργάνωση, όλοι έπαιξαν με όλους, με πάνω-κάτω, με τραυματισμούς, σασπένς, αγωνία, με όλα αυτά που πρέπει να έχει μια μεγάλη διοργάνωση. Πραγματικά το ευχαριστηθήκαμε, και εμείς, αλλά και ο κόσμος».

Αν ήταν η καλύτερη EuroLeague που έχει παίξει ποτέ

«Ήταν η πιο ανταγωνιστική. Σίγουρα έχουμε παίξει και σε άλλες διοργανώσεις με διαφορετικό στυλ συστήματος, αλλά να παίζεις ένα πρωτάθλημα 30 παιχνιδιών και όλοι με όλους, είναι το πιο δίκαιο».

Αν προτιμάει το συγκεκριμένο format της EuroLeague

«Ναι, το προτιμάω. Οι αθλητές θέλουμε να παίζουμε περισσότερα παιχνίδια και να κάνουμε λιγότερες προπονήσεις».

Ποιο ήταν το σημείο κλειδί για τη πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4

«Ήμασταν από τις πιο σταθερές ομάδες στη διοργάνωση, δεν είχαμε πολλές αυξομειώσεις στην απόδοσή μας, παρά τους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς που είχαμε. Το θέμα ήταν να παρουσιαστούμε έτοιμοι στα playoffs. Στόχος μας ήταν να προκριθούμε στις 8 καλύτερες ομάδες γιατί από εκεί και πέρα τα πάντα ξεκινούν από το μηδέν. Είτε έχεις το πλεονέκτημα της έδρας, είτε όχι. Όπως είδαμε δεν παίζει μεγάλο ρόλο αφού οι τρεις από τις τέσσερις έδρες έσπασαν. Η αγωνία μου ήταν να ήμασταν έτοιμοι σε αυτά τα παιχνίδια».

Για το 19-11 στο ξεκίνημα της σεζόν

«Δεν είχαμε κάνει κάποιον υπολογισμό. Αυτό που είχαμε στο μυαλό μας ήταν να περάσουμε στις 8 καλύτερες ομάδες μετά από έναν μαραθώνιο αγώνων. Και μετά να τα δίναμε όλα για τη πρόκριση στο Final 4 οποιονδήποτε και αν είχαμε αντίπαλό μας. Ξέρω ότι αν είμαστε καλά σε μυαλό και σώμα, μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε».

Για τη σειρά με την Αναντολού Εφές

«Ήταν μια πάρα πολύ σκληρή σειρά. Ούτε εμείς περιμέναμε ότι θα παίξει τόσο σκληρό παιχνίδι γιατί έδειξε άλλα στοιχεία μέσα στη χρονιά. Ένα πιο γρήγορο και ελεύθερο μπάσκετ, αλλά αντέδρασε και θέλησε να μας ματσάρει με τον δικό μας τρόπο. Όμως και εμείς βρήκαμε τον τρόπο να αντιδράσουμε. Έγινε μια καταπληκτική σειρά και ευτυχώς η ομάδα μου προκρίθηκε».

Τι έχει στο στο μυαλό του εν όψει του Final 4

«Μόνο το πρώτο παιχνίδι. Δεν κοιτάμε το τέλος και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο ματς. Έχουμε χάσει δύο φορές από την ΤΣΣΚΑ στην κανονική περίοδο. Έχουμε το know how σε Final 4 και εύχομαι να πάμε και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Για τα κλειδιά σε άμυνα και επίθεση του ημιτελικού

«Λάθη, επιθετικά ριμπάουντ και να περιορίσουμε τα δύο γκαρντ της ΤΣΣΚΑ. Τον Ντε Κολό και τον Τεόντοσιτς».

 

 

 

 

source

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ