9.2 C
Arta
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σοκαριστική μαρτυρία για τον μακελάρη: «Ηταν καθίκι»

Το προφίλ του μακελάρη της Νίκαιας Μοχάμεντ Μπουλέλ δίνει ο εξάδερφος της γυναίκας του, με την οποία ήταν σε διάσταση. Σε μια σοκαριστική μαρτυρία ο Ουαλίντ Χαμού, είπε στην Daily Mail:

“Ο Μπουλέλ δεν ήταν θρήσκος. Δεν πήγε ποτέ του σε τζαμί, δεν προσευχόταν, δεν παρακολούθησε το Ραμαζάνι. Επινε αλκοόλ, έτρωγε χοιρινό και έπαιρνε ναρκωτικά. Ολα αυτά απαγορεύονται από το Ισλάμ. Εδερνε την γυναίκα του, την εξαδέλφη μου, ήταν άθλιος. Δεν ήταν μουσουλμάνος ήταν ένα καθίκι».

Υποστήριξε επίσης ότι το ζευγάρι χώρισε μετά από αναφορές ενδοοικογενειακής βίας πριν από δύο χρόνια και πως η διαδικασία του διαζυγίου προκάλεσε «κατάθλιψη» στον 31χρονο.

«Μια μέρα θα ακούσετε για μένα»

Οι γείτονές του τον χαρακτηρίζουν ως απρόσιτο και περίεργο άνθρωπο. Ενας Τυνήσιος, που κατάγεται από το ίδιο χωριό με τον μακελάρη, υποστήριξε μιλώντας στην L’Express: «Το βράδυ της Πέμπτης τα έπινε με έναν συνάδελφο και λογομάχησαν. Ο φίλος του, του είπε «δεν αξίζεις τίποτα» και εκείνος απάντησε: «Μια μέρα θα ακούσετε για μένα».

Πως έδρασε ο μακελάρης

O γάλλος εισαγγελέας επιβεβαίωσε πως ο δράστης της επίθεσης ήταν ο Mohamed Lahouaiej Bouhlel, τονίζοντας ότι ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας για μικροεγκλήματα που διέπραξε μεταξύ 2010 και 2016. Τέθηκε υπό κράτηση στις 23 Μαρτίου του 2016 και του επεβλήθη ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή εκτέλεσης.  «Οι αρχές δεν γνώριζαν ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί» ανέφερε. Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 2015 στην Τυνησία και εργαζόταν ως σοφέρ, ενώ η γυναίκα του βρίσκεται υπό κράτηση από τις 11 το πρωί τοπική ώρα, ανέφερε ο εισαγγελέας.

Ο γάλλος εισαγγελέας αποκάλυψε συγκλονιστικά στοιχεία για την επίθεση αλλά και για το πώς έφτασαν οι αρχές στην εξακρίβωση της ταυτότητάς του. Όπως ανέφερε, ο δράστης είχε ενοικιάσει πριν από τέσσερις ημέρες το φορτηγό.

«Έφτασε μόνος στο σημείο με ποδήλατο, το οποίο αργότερα βρέθηκε μέσα στο φορτηγό. Το συγκεκριμένο όχημα, το οποίο είχε ενοικιάσει στις 11 Ιουλίου και έπρεπε να επιστρέψει στις 13 του ίδιου μήνα, ήταν παρκαρισμένο στη Νίκαια. Ο δράστης οδήγησε με βία στην Promenade και μετά άνοιξε πυρ σε τρεις αστυνομικούς. Συνέχισε την πορεία του για περίπου 300 μέτρα με την αστυνομία να πυροβολεί. Όταν πια σταμάτησε, ο δράστης ήταν νεκρός», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ο δράστης διέσχισε 2 χλμ με το φορτηγό προτού πέσει πάνω σε ανθρώπους που βρίσκονταν στην Promenade για να δουν τα πυροτεχνήματα. Αμέσως οι αστυνομικοί έτρεξαν πίσω από το φορτηγό και κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν Ο τρομοκράτης βρέθηκε νεκρός στο φορτηγό».

Εκτός από το ποδήλατο, μέσα στο φορτηγό υπήρχαν οκτώ άδειες παλέτες, ένα αυτόματο όπλο, ένας γεμιστήρας, διάφορες σφαίρες, ένα δεύτερο αυτόματο όπλο που ήταν ψεύτικο, δυο ρεπλίκες ψεύτικες για Καλάσνικοφ και τουφέκι, μια παροπλισμένη χειροβομβίδα και έγγραφα, σημείωσε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία έκανε έρευνες στο σπίτι του δράστη και εντόπισε έγγραφα τόσο σε φυσική μορφή όσο και ηλεκτρονικά. Αυτά ερευνώνται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έδρασε μόνος και εάν έχει σχέσεις με ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Παρότι δεν έχει αναληφθεί η ευθύνη, η επίθεση παρουσιάζει κοινά στοιχεία με προηγούμενες επιθέσεις, ανέφερε.

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ