22.8 C
Arta
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Πόσα είναι στην Ήπειρο τα καταπατημένα του δημοσίου…

Τεράστιες είναι οι διαστάσεις που έχει πάρει η καταπάτηση της περιουσίας του Δημοσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Κι αυτό είναι από μόνο του στοιχείο, που αποτυπώνει την αδυναμία του δημοσίου να περιφρουρήσει τα περιουσιακά του στοιχεία και εν συνεχεία να τα αξιοποιήσει.

Δεν είναι γίνεται λόγος βέβαια για τα ακίνητα του δημοσίου, που άλλα μένουν κλειστά, άλλα ερημώνουν, άλλα καταρρέουν και την ίδια ώρα καταβάλλονται μεγάλα ποσά για την μίσθωση ακινήτων προκειμένου να στεγαστούν διάφορες υπηρεσίες.

Όπως προκύπτει πάντως από την σχετική λίστα που έχει δώσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, τα καταπατημένα του δημοσίου στην περιοχή ανέρχονται σε 498 κτήματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η καταγραφή δεν είναι ολοκληρωμένη ενώ από την Υπηρεσία δεν παρέχεται κανένα επιπλέον στοιχείο για τον χαρακτήρα των εκτάσεων αυτών, σε αντίθεση με άλλα υπηρεσίες της χώρας που δίνουν πλήρη κι αναλυτική καταγραφή!

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ