12.8 C
Arta
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Πτώση ελικοπτέρου στο βάλτο του Σχοινιά με δύο νεκρούς και έναν τραυματία

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στον Σχοινιά του Μαραθώνα μετά από πτώση ελικοπτέρου με δύο από τους τρεις επιβαίνοντες να χάνουν τη ζωή τους.

Το ψεκαστικό ελικόπτερο κατέπεσε στην περιοχή του υδροβιότοπου στο Σχοινιά Μαραθώνα.Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά τρία άτομα, ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες κατάφερε να απεγκλωβιστεί με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, ενώ οι άλλοι δύο είναι νεκροί. Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου κι ενός φύλακα στην περιοχή του Σχοινιά.

Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Ο τρίτος επιβάτης, είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του, και ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε επίσης στο ΚΑΤ

 

Το χρονικό της τραγωδίας στον Σχοινιά έχει ως εξής: Το ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας που είχε μισθωθεί από την Περιφέρεια για ψεκασμούς κατά των κουνουπιών είχε μόλις ολοκληρώσει τον αεροψεκασμό.Λίγα λεπτά πριν της 10:00 ο πιλότος δέχθηκε να επιβιβαστούν μαζί του στο ελικόπτερο για να δουν την περιοχή από ψηλά ένας φοιτητής που έκανε την πρακτική του και ένας φύλακας της περιοχής. 09:48 έγινε το κακό, το ελικόπτερο καρφώθηκε σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να πέσει στο έδαφος.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ