20.8 C
Arta
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πρώτος διοικητής του ΕΦΚΑ ο διοικητής του ΟΓΑ

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφελείας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης της Βουλής ο διορισμός του διοικητή του ΟΓΑ, Αθανασίου Μπακαλέξη, στη θέση του πρώτου διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), μετά από πρόταση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιου Πετρόπουλου.
Ο Αθανάσιος Μπακαλέξης γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Δωριέων του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, εργάστηκε στον Ο.Γ.Α, από το 1979 έως το 2011 και διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού από το 2008 έως και την αποχώρησή του από τον Ο.Γ.Α. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αμφίκλειας και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και τελειόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στο Κ.Ε.Κ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Διοίκηση & Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών. Ήταν μέλος του ΔΣ της Α.Ε.Δ.Α.Κ. Ασφαλιστικών Οργανισμών από το Μάρτιο του 2002 έως τον Ιούνιο του 2009.

Η εμπειρία του στα θέματα κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και ο ιδεολογικός του προσανατολισμός τον οδήγησε και στον ΟΓΑ. Είχε ενεργό στην Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας της Διαχείρισης της Περιουσίας των Ασφαλιστικών Οργανισμών που λειτουργούσε στα πλαίσια της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με το συνδυασμό του Βαγγέλη Αποστόλου Η Στερεά σε νέα τροχιά.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ