14.8 C
Arta
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Προσφυγή από την Ήπειρο για τα σκουπίδια της Λευκάδας

Μπορεί ο Αύγουστος να τελειώνει ωστόσο το θέμα της μεταφοράς απορριμμάτων από τη Λευκάδα στην Ήπειρο, που άναψε φωτιές το φετινό καλοκαίρι δεν έχει κλείσει.

Η απόφαση που έχουν υπογράψει οι Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, παραμένει σε ισχύ και μπορεί να ενεργοποιηθεί παρά την κάθετη αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής.

Οι δήμαρχοι που φιλοξενούν στα διοικητικά όρια των περιοχών τους, τους ΧΥΤΑ, προχώρησαν σε προσφυγή κατά της συγκεκριμένης απόφασης, η οποία κατατέθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η προσφυγή υπογράφεται από τους Δημάρχους των Δήμων που φιλοξενούν τους ΧΥΤΑ, δηλαδή τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη (ΧΥΤΑ Βλαχέρνας), το Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ (ΧΥΤΑ Ελληνικού Ιωαννίνων) και την Δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη (ΧΥΤΑ Καρβουναρίου).

Το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων τόσο στη Λευκάδα, όσο και στην Κέρκυρα, στους δύο δηλαδή κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του Ιονίου, είναι τεράστιο και η κυβέρνηση βλέπει τη λύση του… κοιτάζοντας προς την Ήπειρο.

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ