21.8 C
Arta
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πραγματοποιήθηκε στην Ροδαυγή η 9η γιορτή τσίπουρου και κάστανου

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα, το Σύλλογο Γυναικών και τους Φίλους του Άμμου πραγματοποίησαν με επιτυχία,  την 9η  Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου στην πλατεία του Χωριού σήμερα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 .
Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που κατέκλυσαν και  φέτος κάθε γωνιά της πλατείας της Ροδαυγής.

Στη γιορτή παρευρέθηκε κόσμος τόσο από την γύρω περιοχή και την Άρτα όσο και από γειτονικούς νομούς.

Από νωρίς το πρωί οι επισκέπτες έφταναν κατά δεκάδες, προκειμένου να παραβρεθούν στην μεγάλη γιορτή που διοργανώνεται για 9η χρονιά φέτος στη Ροδαυγή.

Όσοι βρέθηκαν στην πλατεία του χωριού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν ζεστά ψημένα κάστανα, τσίπουρο και τηγανίτες.

Να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα αλλά και να προμηθευτούν προϊόντα που παράγονται στην περιοχή όπως μαρμελάδες, μέλι, γλυκά του κουταλιού και φυσικά κάστανα και τσίπουρο και να απολαύσουν την μοναδική θέα στην κοιλάδα του Αράχθου και την οροσειρά της Πίνδου.

Τα κάρβουνα είχαν ανάψει από νωρίς και οι επισκέπτες περίμεναν υπομονετικά στην ουρά τόσο για τα κάστανα όσο και τα ψητά που προσφέρονταν σε οικονομικές τιμές.

Εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη προσέλευση της νεολαίας που απέδειξε για μια ακόμη φορά την στήριξη της στη συνέχιση της παράδοσης.

Στη γιορτή παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης όπως και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ