10.8 C
Arta
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πούτιν: Η Μόσχα θα λάβει αντίμετρα στην εξάπλωση του ΝΑΤΟ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Δευτέρα πως η Ρωσία θα λάβει αντίμετρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του NATO προς τα ανατολικά.

Οπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Sputnik o ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως η η Μόσχα είναι προβληματισμένη με τις αποφάσεις και τον τρόπο σκέψης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κάθε νέο κράτος-μέλος «δυσκολεύεται» να αντισταθεί στην πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών για τοποθέτηση επιθετικών δυνάμεων στο έδαφός του.

Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα αντίμετρα που μπορεί να λάβει η Ρωσία, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν σχέδια για ενίσχυση της ρωσικής πυραυλικής άμυνας.

«Με άλλα λόγια, θα εκθέσουμε στα πυραυλικά συστήματά μας τα αντικείμενα που, κατά την άποψή μας, αρχίζουν να μας απειλούν», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.

«Δεν καταλαβαίνω πάντα τη λογική των εταίρων μας», προσέθεσε.

Τα σχόλια Πούτιν έγιναν στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ για την Ουκρανία, που θα προβληθεί σήμερα Δευτέρα στη ρωσική τηλεόραση.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει τη δυσαρέσκειά της με την επέκταση του NATO στην Ανατολική Ευρώπη, επικαλούμενη φερόμενη διαβεβαίωση του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ότι η Συμμαχία δεν θα επεκταθεί προς ανατολάς μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Τα τελευταία χρόνια η Μόσχα έχει αυξήσει δραματικά τις αμυντικές δαπάνες της και τις στρατιωτικές ασκήσεις της κοντά στα σύνορα με ανατολικοευρωπαϊκές χώρες.

 

 

 

πηγή

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ