17.8 C
Arta
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣ Γιάννινα – Κέρκυρα 2-1

Το στατιστικό που θέλει την Κέρκυρα να μην νικάει ποτέ στα Γιάννινα επιβεβαιώνεται με… κάθε πιθανό τρόπο! Στο ματς της 9ης αγωνιστικής, οι «Φαίακες» προηγήθηκαν στο 72′ και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρναν τη νίκη σε ένα διάστημα του αγώνα που ήταν καλύτερα, όμως ξαφνικά ήρθε η κατάρρευση! Μέσα σε 6 λεπτά ο ΠΑΣ έφτασε στην ανατροπή με δύο όμορφα γκολ, παρέμεινε αήττητος για φέτος στο «σπίτι» του και αύξησε τη διαφορά του από την ομάδα του Βοσνιάδη, ανεβαίνοντας στους 13 βαθμούς.

Σχεδόν… «απόλυτο 0»

Με εξαίρεση μονάχα μία φάση στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα στους Ζωσιμάδες, το υπόλοιπο ημίχρονο ήταν μάλλον το χειρότερο της σεζόν έως τώρα στη Super League. Μόλις τρία σουτ ήταν ο συνολικός απολογισμός για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΣ να έχει τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας με ποσοστό άνω του 60% και την Κέρκυρα να περιμένει στο μισό γήπεδο.

Αυτή η εδαφική υπεροχή της ομάδας του Πετράκη πάντως ήταν πλήρως ανούσια και «φλύαρη». Μπορεί οι γηπεδούχοι να έπαιζαν επί της ουσίας την Κέρκυρα στο μισό γήπεδο, αλλά ελάχιστα πράγματα κατάφεραν να δημιουργήσουν από τη μέση και μπροστά, απέναντι σε μια καλά στημένη ομάδα.

Υπήρξε ένα σουτ του Κόντε άουτ μόλις στο 2′, ενώ η Κέρκυρα απάντησε με ένα επίσης σουτ άουτ του Σοϊλέδη στο 17′ από μακρινή απόσταση. Σε γενικές γραμμές, όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΣ διατηρούσε εύκολα την μπάλα στα πόδια του και είχε τον έλεγχο των κινήσεων στη μεσαία γραμμή, ωστόσο η Κέρκυρα ήταν πολύ καλά κλεισμένη στην άμυνά της, χωρίς να προβληματίζεται ιδιαίτερα στο πώς θα ανακόψει τις επιθέσεις των Γιαννιωτών. Αυτός ο κακός ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου και η γενικότερη κακή εικόνα του, «διακόπηκε» μονάχα στη φάση του 34′, όταν ο Γαρουφαλιάς βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Κόντε που βγήκε τετ-α-τετ, όμως ο Γιαννακόπουλος τον «νίκησε» και κράτησε το 0-0.

Άλλο ματς, σχεδόν… ματσάρα!

Ότι συνέβη στο πρώτο ημίχρονο -δηλαδή σχεδόν το απόλυτο τίποτα- δεν θα μπορούσε να επαναληφθεί στην επανάληψη. Οι δύο ομάδες φαίνεται πως «ξύπνησαν» κατά τη διάρκεια της διακοπής και μετά τις σχετικές οδηγίες των προπονητών επανήλθαν στον αγωνιστικό χώρο πλήρως αλλαγμένες προς το καλύτερο και με διάθεση για να παίξουν… κανονικό ποδόσφαιρο.

Στο 49′ η Κέρκυρα είχε την πρώτη φάση της επανάληψης με ένα σουτ του Σοϊλέδη άουτ, ενώ ο ΠΑΣ απάντησε με τη διπλή ευκαιρία του 56′ όταν αρχικά ο Γιαννακόπουλος έσωσε το μακρινό σουτ του Τζημόπουλου, ενώ στη συνέχεια, μετά από φάση διαρκείας, ο Χαλκιαδάκης σούταρε άουτ. Λίγο μετά, στο 62′, η εξαιρετικά ανεβασμένη Κέρκυρα που είχε πλέον ισορροπήσει το ματς, είχε και τη μεγαλύτερη φάση της στο ματς. Ένα λάθος γύρισμα από τον Γιάκο προς τον Βελλίδη έδωσε στον Γκόμες την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Απείλησε με το πρώτο «διπλό»

Η εναλλαγή φάσεων συνεχίστηκε πάντως με αμείωτη ένταση στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 71′ ο Γιαννακόπουλος μπλοκάρει σταθερά καλό σουτ του Σολτάνι στην κίνηση, ενώ ένα λεπτό μετά η Κέρκυρα έφτασε στο γκολ. Σκόρερ ο Παμλίδης ο οποίος υποδέχθηκε έξοχη κάθετη μπαλιά του Αρτυματά, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Βελλίδη για το 0-1. Το μισό γκολ ανήκει στον Επστάιν πάντως που τράβηξε την άμυνα μακριά, με σωστή κίνηση στον χώρο. Στο σημείο αυτό του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πλέον απειλούσαν με το πρώτο διπλό της σεζόν στους «Ζωσιμάδες» και πρώτη δική τους νίκη εκεί… ever.

«ΟΧΙ» στη γκέλα!

Παρ’ όλα αυτά, ανήμερα της Εθνικής μας εορτής, ο ΠΑΣ είπε «ΟΧΙ» και «κράτησε» το κάστρο του! Η ανατροπή άρχισε στο 76′, όταν μετά από λάθος της άμυνας, ο Ναδάλες σέντραρε και ο Κόντε έγραψε το 1-1 με προβολή. Στο 81′ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Σολτάνι αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση και ένα λεπτό μετά ήρθε τελικά το δεύτερο γκολ. Μετά από διώξιμο της άμυνας της Κέρκυρας, ο Γιάκος σούταρε στην κίνηση εκτός περιοχής και η μπάλα «καρφώθηκε» στη δεξιά γωνία του Γιαννακόπουλου για το 2-1! Λίγο μετά ο Σολτάνι είχε την ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ, όμως τη σπατάλησε κι έτσι παρέμεινε αυτό το σκορ, με τον ΠΑΣ να ανεβαίνει στη βαθμολογία με μια πολύ σημαντική νίκη, ειδικά όπως εξελίχθηκε το ματς.

 

 

source

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ