15.1 C
Arta
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0

Ο Ρόμπιν Λουντ έδωσε το φιλί της ζωής στον Παναθηναϊκό χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του στο αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (1-0), με το γκολ που σημείωσε στο 70ο λεπτό στο οποίο φέρει τεράστια ευθύνη ο γκολκίπερ του «δικέφαλου» Μπρκιτς που έμεινε άγαλμα, στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη στον «πράσινο» πάγκο.

Ουζουνίδης: «Θα βελτιωθούμε, μπορούμε πολλά περισσότερα»Σχετικα5 άρθρα
2 ομάδες

Το «τριφύλλι» επέστρεψε στις νίκες μετά από δέκα αγώνες σε ένα κακό ντέρμπι από ποιοτικής πλευράς ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται με την πλάτη στον τοίχο και το γκολ του Φινλανδού να κρίνει το νικητή, σε μία ιδιαίτερη βραδιά για τη Λεωφόρο εξαιτίας της αποχής της Θύρας 13.

Δες την εξέλιξη όλων των αγώνων από το καλύτερο live score!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα και δημιούργησε δύο καλές στιγμές, η πρώτη στο 1’ όταν ο Κουλιμπαλί προσπάθησε να βρει με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Μπεργκ αλλά ο Μπρκιτς βγήκε έγκαιρα και καθάρισε τη φάση, ενώ στο 4’ από εκτέλεση φάουλ του Γουακάσο ο Μάτος πρόλαβε με το κεφάλι τον Μολέδο και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Μετά το δεκάλεπτο, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα και έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και στο 17’ έχασε την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο μετά από κόρνερ του Κάμπος και διώξιμο της «πράσινης» άμυνας έξω από την περιοχή, εκεί όπου ο Λέοβατς έπιασε εξαιρετικό ευθύβολο σουτ, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αμφότερες οι ομάδες πρόσεξαν ιδιαίτερα την αμυντική τους ισορροπία και έπαιρναν δύσκολα ρίσκα στο παιχνίδι τους, με συνέπεια να μην δημιουργούνται ευκαιρίες και το θέαμα γενικώς να είναι κακό.

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ΠΑΟΚ περίμεναν στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου και πρέσαραν οργανωμένα με στόχο να κλέψουν τη μπάλα και να βγουν στο τρανζίσιον, πλην όμως δεν βρήκαν τις ευκαιρίες που θα ήθελαν.

Το μεν «τριφύλλι» είχε ξεκάθαρο στόχο να θωρακίσει τις πτέρυγες και τις απειλές των Κάμπος και Ροντρίγκες, ο δε «δικέφαλος» να κοπεί η τροφοδότηση προς τους Ιμπάρμπο και Μπεργκ. Η ανασταλτική στρατηγική τους απέδωσε καρπούς, ωστόσο, δημιουργικά καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να παράγει φάσεις.

Μία κεφαλιά του Κουλιμπαλί που μπλόκαρε εύκολα ο Μπρκιτς από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες στο 42’ ήταν η τελευταία υποψία ευκαιρίας στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε τέσσερις τελικές έναντι μίας του ΠΑΟΚ και οριακά (51-49%) την κατοχή της μπάλας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ στο 50’ όταν ο Γουακάσο έβγαλε σέντρα-σουτ με τον Μπρκιτς να διώχνει σωτήρια και τον Μπεργκ να μην προλαβαίνει, ενώ ο ΠΑΟΚ απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Κάνιας που έφυγε ψηλά άουτ στο 57’.

Σε μία ανύποπτη στιγμή οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 70’ όταν ο Λουντ με μακρινό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Μπρκιτς που έμεινε «άγαλμα» και είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της κλειστής του γωνίας (1-0).

Στο 74’ ο Παναθηναϊκός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Βιγιαφάνιες να συνδυάζεται με τον Μπεργκ και να σουτάρει ψηλοκρεμαστά άουτ, ενώ στο 75’ το σουτ του Μπουμάλ από το ύψος της περιοχής κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Στο 82’ ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση μετά από κεφαλιά του Αθανασιάδη σε σέντρα του Κάνιας που πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Ζέκα, Λουντ, Γουακάσο (62’ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (62’ Λέτο), Μπεργκ (89’ Ρέις).

ΠΑΟΚ (Β. Ιβιτς): Μπρκιτς, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς (51’ Μαλεζάς), Κάνιας, Κάμπος, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (64’ Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκες, Κουλούρης (80’ Αθανασιάδης).

Διαιτητής: Αν. Παπαπέτρου (Αθήνας).

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού επέλεξε ως σχηματισμό το 4-4-2 στην ευθεία, με τον Βλαχοδήμο κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Κουλιμπαλί δεξί μπακ, τους Κουτρουμπή και Μολέδο στο κέντρο της άμυνας, τον Χουλτ αριστερό μπακ, τους Ζέκα και Λουντ κεντρικούς μέσους, τον Βιγιαφάνιες δεξί χαφ, τον Γουακάσο στον αντίστοιχο ρόλο από αριστερά και τον Ιμπάρμπο σε πιο ελεύθερο ρόλο δίπλα στον Μπεργκ στην επίθεση. Στο 62’ ο Λέτο αντικατέστησε τον Ιμπάρμπο και ο Μπουμάλ τον Γουακάσο, ενώ στο 89’ ο Ρέις πήρε τη θέση του Μπεργκ για τα τελευταία λεπτά.

Ο Βλάνταν Ιβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ σε σχηματισμό 4-1-4-1 με τον Μπρκιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Μάτος δεξιά στην άμυνα, τους Βαρέλα και Κρέσπο στόπερ, τον Λέοβατς αριστερό μπακ, τον Κάνιας 6άρι με τους Τσίμιροτ και Σάκχοφ μπροστά του ως κεντρικούς μέσους, τον Κάμπος δεξί χαφ, τον Ροντρίγκες αριστερό και τον Κουλούρη επιθετικό κορυφής. Στο 51’ ο Μαλεζάς μπήκε στη θέση του Λέοβατς και ο Κάνιας πέρασε αριστερό μπακ, ενώ άλλαξαν πλευρές οι Ροντρίγκες και Κάμπος. Στο 80’ ο Αθανασιάδης αντικατέστησε τον Κουλούρη.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η «γκάφα» του Ζέλικο Μπρκιτς στο μακρινό σουτ του Λουντ που τον άφησε άγαλμα έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στον αγώνα και ουσιαστικά καθόρισε το νικητή του αποψινού ντέρμπι.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ρόμπιν Λουντ ήταν από πλευράς προσώπων το «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό και μαζί με τον Βιγιαφάνιες, τον Κουλιμπαλί και τον Μολέδο οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού που είχε γενικά πάθος και συνοχή στις γραμμές του στην πρώτη παρουσία του Ουζουνίδη στο «τιμόνι» του. Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε όσα θα περίμενε ο προπονητής του από τα δύο του «όπλα» τους Κάμπος και Ροντρίγκες, είχε κορυφαίους τους Βαρέλα και Κάνιας αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις στην εστία του Βλαχοδήμου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο και η σκοπιμότητα για το αποτέλεσμα υπήρξε φυσιολογικά το κυρίαρχο γεγονός. Το θέαμα ήταν κακό, ο βασικός στόχος και των δύο ομάδων ήταν να περιορίσουν η μία τα ατού της άλλης, αλλά η έμπνευση του εξαιρετικού γενικά Λουντ ήταν αυτή που έκρινε τη νίκη σε ένα ντέρμπι που φαινόταν από μίλια ότι όποιος πετύχαινε πρώτος γκολ θα έπαιρνε και το τρίποντο.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ο διαιτητής Παπαπέτρου δεν έκανε το μεγάλο λάθος και δεν επηρέασε με τα σφυρίγματά του την έκβαση του αγώνα παρά τα όποια λάθη του.

λίγο…

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ