19.8 C
Arta
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο Δήμο Νικολάου Σκουφά στην έκθεση ”NOSTOS EXPO 2017”

 Στην  έκθεση ”NOSTOS EXPO 2017” που πραγματοποιείται στην Ναύπακτο,από τις 13 εώς τις 16 Οκτωβρίου, συμμετέχει ο  Δήμος Νικολάου Σκουφά.

Η έκθεση ”NOSTOS EXPO 2017” , είναι το διεθνές σημείο αναφοράς του ειδικού και εναλλακτικού τουρισμού κάθε μορφής, για όλους τους προορισμούς και τους επαγγελματίες του τομέα που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για την ανάπτυξη, τη συνεργασία και τη δικτύωση όλων όσοι φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν τις πιο δυναμικές νέες τάσεις στον τουρισμό.

Ο Οικοτουρισμός και ο Αγροτουρισμός είναι μορφές τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας τους πόρους του περιβάλλοντος: βουνά, λίμνες, λιμνοθάλασσες, ποτάμια, κοιλάδες, πλούσια χλωρίδα και πανίδα και ο Δήμος Νικολάου Σκουφά έχει πάρα πολλές περιοχές που προκαλούν υψηλό ενδιαφέρον.
Η συμμετοχή του Δήμου Ν. Σκουφά στην έκθεση NOSTOS EXPO 2017 στόχο έχει να προβάλει αυτές ,προσελκύοντας τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα.
Ο Eναλλακτικός τουρισμός είναι μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει όλες τις μορφές τουρισμού.

 

Παρουσιάζει δε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, διατήρηση των οικοσυστημάτων, αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα πολιτιστικά μνημεία, στήριξη αγροτικών περιοχών και τέλος επίλυση του προβλήματος του εποχιακού τουρισμού. Ενδιαφέρον για την περιοχή του Δήμου παρουσιάζουν ο Θαλάσσιος τουρισμός, ο
Πολιτιστικός τουρισμός, ο Θρησκευτικός, ο Συνεδριακός τουρισμός, ο Αθλητικός τουρισμός αναψυχής, ο Ιατρικός τουρισμός αλλά και ο Ιαματικός.

Φωτογραφία του Ευστάθιος Γιαννούλης.
Φωτογραφία του Ευστάθιος Γιαννούλης.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ