20.8 C
Arta
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Λουτρό αίματος με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον 235 είναι οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε ένα τέμενος στο βόρειο Σινά, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης τουλάχιστον 120 άνθρωποι.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, οι επιτιθέμενοι πυροδότησαν μια βόμβα προτού ανοίξουν πυρ εναντίον των πιστών στη διάρκεια της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής.

Το τέμενος βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ο αρχές μάχονται με το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραφαν σκηνές χάους με ασθενοφόρα να μεταφέρουν τους τραυματίες στα κοντινά νοσοκομεία.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Φατάχ αλ Σίσι συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση των υπηρεσιών ασφαλείας λίγο μετά την επίθεση, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, και κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα.

Στην περιοχή του Σινά καταγράφονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου και ισλαμιστών μαχητών του ISIS.

Οι μαχητές έχουν θέσει κυρίως στο στόχαστρο των επιθέσεων τους τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά έχουν επίσης προσπαθήσει να επεκταθούν πέραν της χερσονήσου χτυπώντας χριστιανικές εκκλησίες και προσκυνητές.

 

 

source

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ