23.8 C
Arta
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Λαμπάδες με σημασία από τη «Φλόγα»…Bazaar στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στην Άρτα

Οι εορταστικές αγορές ενόψει Πάσχα άρχισαν και οι Αρτινοί, οι οποίοι θα επιλέξουν τη Φλόγα Άρτας, θα χαρίσουν χαμόγελα στα παιδιά που στηρίζει ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Η φετινή έκθεση της «Φλόγας» φιλοξενείται στο κεντρική πλατεία Αγίου Δημητρίου στην Άρτα.

Χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες,  για μικρούς και μεγάλους που έφτιαξαν με περίσσιο μεράκι οι μητέρες και οι εθελοντές του τοπικού παραρτήματος, διατίθεται προς πώληση σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των οικογενειών παιδιών με καρκίνο.

Μην ξεχνάτε: Ο παιδικός καρκίνος ΔΕΝ είναι επάρατος-μεταδοτικός-κληρονομικός και ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΑΘΕΙ! Στηρίζουμε την «Φλόγα», στηρίζουμε τα παιδικά χαμόγελα… Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν έχει σύνορα.

Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, ο καρκίνος προσβάλλει εξίσου τα παιδιά σε όλες τις χώρες του πλανήτη, αναπτυγμένες και μη. Υπολογίζεται ότι, κάθε χρόνο στον κόσμο 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και κατάλληλης θεραπείας.

Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής και της τεχνολογίας, ποσοστό 75% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και εξειδικευμένη θεραπεία, μπορεί να ιαθεί. Τα ίδια ποσοστά ίασης έχουμε και στη χώρα μας, όπου νοσούν 350 παιδιά περίπου κάθε χρόνο.

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ