14.8 C
Arta
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κόκκινα γίνονται 6 στα 10 ρυθμισμένα δάνεια

Τους επόμενους μήνες τίθεται σε εφαρμογή ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που αναμένεται να δώσει σημαντική ανάσα σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις. Η προσπάθεια των τραπεζών να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια και τις επισφάλειες που προκαλούν. Στο τέλος του 2016, το μαξιλάρι που επετεύχθη μετά τις κινήσεις των τραπεζών να αντιμετωπίσουν τα προβληματικά δάνεια, διασώζει τους δείκτες του πρώτου τριμήνου, ωστόσο, οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην εξυπηρέτηση των ήδη ρυθμισμένων δανείων τους πρώτους μήνες του 2017, υποσκάπτουν τον όποιο σχεδιασμό των τραπεζών για μείωση των επισφαλειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, έξι στα δέκα δάνεια που έχουν ήδη ρυθμιστεί γίνονται ξανά κόκκινα, ενώ τουλάχιστον δύο στους δέκα δανειολήπτες χαρακτηρίζονται στρατηγικοί κακοπληρωτές και οι τρεις στους δέκα που έχουν λάβει τις προειδοποιητικές επιστολές από τις τράπεζες είναι εξαφανισμένοι.

Ο στόχος που έχει συμφωνηθεί για φέτος, σύμφωνα με την ΤτΕ, είναι για το σύστημα η μείωση των NPEs (τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των τραπεζών) κατά 7,6 δισ. ευρώ συνολικά.

Ωστόσο, το πρώτο τρίμηνο του 2017, σημειώθηκαν καθυστερήσεις άνω των 90 ημερών, με ποσά περί τα 2 δισ. ευρώ να μην έχουν πληρωθεί μετατρέποντας τα ρυθμισμένα δάνεια και πάλι σε κόκκινα.

 

 

source

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ