23.8 C
Arta
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κούρεμα έως 90% σε «κόκκινα» δάνεια προσφέρει η Eurobank

«Γενναίο» κούρεμα, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει έως και το 90%, προσφέρει η Eurobank, με πρωτοβουλία που προωθεί για τη ρύθμιση οφειλών σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η Eurobank απέστειλε επιστολές σε περίπου 50.000-60.000 δανειολήπτες, με τις οποίες τους ενημερώνει πως έχουν διορία περίπου ένα μήνα για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, με δυνατότητα ενός γενναίου κουρέματος.

Η πρωτοβουλία της Eurobank περιλαμβάνει κούρεμα περίπου του 70-75% του κεφαλαίου, ωστόσο αν σε αυτό συμπεριληφθούν και οι εξωλογιστικοί τόκοι, τότε το κούρεμα μπορεί να φτάσει έως και το 90%.

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία αφορά σε παλιά δάνεια 10-15 ετών χωρίς εξασφαλίσεις (κυρίως καταναλωτικά και κάρτες), τα οποία ομαδοποιήθηκαν από την τράπεζα και τα οποία τώρα μπορούν να «ρυθμιστούν».

Η συγκεκριμένη κατηγορία δανείων δεν προορίζεται για πώληση σε funds, ενώ συνολικά το ποσό της ρύθμισης φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η Eurobank είχε αναλάβει και στο παρελθόν παρόμοια πρωτοβουλία, αποστέλλοντας πακέτο επιστολών σε περίπου 120.000 δανειολήπτες. Στην πρωτοβουλία αυτή δεν είχαν ανταποκριθεί παρά 2.000 δανειολήπτες.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ