16.7 C
Arta
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κίνα: Υπό εξέταση το σύστημα αυτόματου πιλότου της Tesla μετά την απώλεια ανθρώπινης ζωής (vid)

Υπό εξέταση βρίσκεται στην Κίνα το σύστημα αυτόματο πιλότου της Tesla που είναι εγκατεστημένο στα αυτόνομα οχήματά της μετά από καταγγελίες που έγιναν κατά τη διάρκεια εκπομπής στην κρατική τηλεόραση CCTV ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε και είχε ενεργοποιηθεί ο αυτόματος πιλότος συγκρούστηκε με φορτηγό.

Συγκεκριμένα, την ώρα της εκπομπής προβλήθηκε έκθεση στην οποία αναφέρεται πως ο 23χρονος Gao Yaning έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον περασμένο Ιανουάριο. Σύμφωνα με πλάνα που προβλήθηκαν από τη στιγμή του ατυχήματος από κάμερα που υπήρχε στο δρόμο, το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα φαίνεται να πέφτει πάνω σε ένα πορτοκαλί φορτηγό το οποίο κινούνταν αργά.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ένας άνδρας υποστήριξε πως ο αυτόματος πιλότος ήταν ενεργός κατά τη διάρκεια της συντριβής. Η οικογένεια του 23χρονου είχε ήδη καταθέσει αγωγή κατά της Tesla.

Σε δήλωσή της η Τesla υποστήριξε ότι το αυτοκίνητο ήταν εντελώς κατεστραμμένο και είναι δύσκολο να παρθούν συμπεράσματα για το αν τελικά είχε ενεργοποιηθεί  το σύστημα αυτόματο πιλότου ενώ η οικογένεια του 23χρονου δεν ήταν πρόθυμη να συνεργαστεί με την εταιρεία.

«Έχουμε προσπαθήσει επανειλημμένα να συνεργαστούμε με τον πελάτη μας για να διερευνήσουμε την αιτία της συντριβής, αλλά δεν μας έχει δώσει οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία που θα μας ήταν χρήσιμη» ανέφερε η εταιρεία.

Η Telsa καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να επεκταθεί στην Κίνα. Η εταιρεία έχει εκφράσει την επιθυμία της να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής στη χώρα ωστόσο, σύμφωνα με τους εθνικούς κανονισμούς απαιτείται η συνεργασία με εγχώρια εταιρεία.

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ