19.8 C
Arta
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Η ακτινογραφία της εγκληματικότητας στην Ήπειρο… Υψηλά τα ναρκωτικά, μειώθηκαν οι κλοπές, ανθούν οι απάτες

Υψηλές επιδόσεις στην εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών κατέγραψε το 2016 η Αστυνομία στην Ήπειρο, μετά από το διάλειμμα της προηγούμενης χρονιάς.. Και η εξάρθρωση μεταφράζεται σε κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων χασίς, που είχαν ως βασική προέλευση την Αλβανία.

Την ίδια χρονιά βέβαια ξεριζώθηκαν και πάνω από πέντε χιλιάδες δενδρύλλια σε φυτείες της περιοχής, με μεγαλύτερη αυτή την περιοχή της Αγίας Μαρίνας Πωγωνίου.

Σύμφωνα με τα ετήσια απολογιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτό που καταγράφεται είναι μετατόπιση της εγκληματικότητας στους λεγόμενους «εύκολους στόχους» ή στόχους «χαμηλού ρίσκου», καθώς οι ληστείες και κλοπές σε στόχους «υψηλού ρίσκου» έχουν μειωθεί.

Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της μετατόπισης αποτελούν οι απάτες, που συνήθως έχουν στο στόχαστρο τους ηλικιωμένους και κατά διαστήματα παρουσιάζουν μεγάλη έξαρση.

Αναλυτικά, μεταξύ των άλλων, στην Ήπειρο τελέστηκαν δύο ανθρωποκτονίες όπως και το 2015 ενώ καταγράφηκαν επτά απόπειρες και εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις από την αστυνομία.

Την αστυνομία απασχόλησαν 320 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός ενώ αυξημένος ήταν και ο αριθμός παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων καθώς σημειώθηκαν 153 και εξιχνιάστηκαν οι 149.

Υψηλός ο αριθμός στις απάτες καθώς έφτασαν στις 71, ενώ οι περιπτώσεις που εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν παραχαραγμένα χαρτονομίσματα ανέρχονται στις 93.

Μείωση καταγράφεται στις κλοπές και τις διαρρήξεις οι οποίες συνολικά ανέρχονται στις 770 με τις 393 να έχουν εξιχνιαστεί.

Την ίδια χρονιά σημειώθηκαν 27 ληστείες και εξιχνιάστηκαν οι 19.

Στην Ήπειρο σημειώθηκαν 220 κλοπές τροχοφόρων ενώ στην διάρκεια της χρονιάς την αστυνομία απασχόλησαν και τέσσερις περιπτώσεις ζωοκλοπής!

Αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία

astatistika17

 

 

 

 

source

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ