18.8 C
Arta
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Β. Αποστόλου: «Κανένα λευκό τυρί δεν θα χρησιμοποιεί τον όρο φέτα μετά την μεταβατική περίοδο των πέντε ετών»

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, προσερχόμενος σε σύσκεψη με αντιπροσωπεία αγροτών τόνισε ότι «έχουμε διασφαλίσει ότι μετά τη μεταβατική περίοδο των πέντε ετών ο όρος φέτα δεν θα χρησιμοποιείται από κανένα λευκό τυρί, ιδιαίτερα στις δυο συμφωνίες με τη νότια Αφρική και τον Καναδά».

Προερχόμενος στη σύσκεψη, ο Βαγγέλης Αποστόλου έδωσε μια απάντηση -όπως είπε- «στους όψιμους τιμητές για το ενδιαφέρον τους για την προστασία της φέτας. Γιατί όταν αποφασιζόταν να παραδοθεί η χρήση του ονόματος εις το διηνεκές αυτοί που σήμερα ενδιαφέρονται δεν μίλησαν.

Έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις έχουμε διασφαλίσει ότι μετά τη μεταβατική περίοδο των πέντε ετών ο όρος φέτα δεν θα χρησιμοποιείται από κανένα λευκό τυρί, ιδιαίτερα στις δυο συμφωνίες με τη νότια Αφρική και τον Καναδά».

 Η σύσκεψη γίνεται στα γραφεία της αντιπροεδρίας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Συμμετέχουν η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ