10.8 C
Arta
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών της Φοιτητικής Εστίας Άρτας του ΤΕΙ Ηπείρου

Σύλλογος Φοιτητών Φοιτητικής Εστίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη οικονομική εποχή η οποία γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Τα προβλήματα είναι πολλά. Πάνω σε αυτά έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα πρόβλημα το οποίο απορρέει από την υποχρηματοδότηση που γίνεται στα ΤΕΙ τα τελευταία χρόνια καθώς και από την έλλειψη κρατικής μέριμνας.

Το πρόβλημα δεν είναι άλλο από το υψηλό κόστος των εισιτηρίων το οποίο για κάποιον φοιτητή που θέλει να παρακολουθήσει όλα τα μαθήματά του ανελλιπώς ανέρχεται στο ποσό των 30€ τουλάχιστον μηνιαίως. Το κέρδος από τα αστικά λεωφορεία σαφώς τεράστιο. Όταν είχε ζητηθεί από την πλευρά μας κάποια μειωμένη κάρτα κίνησης, μας είπαν, άκουσον: 45€ η κάρτα!! Η διοίκηση των αστικών, ωστόσο από την πλευρά της, δεν κάνει τίποτα ώστενα δικαιολογήσει στο ελάχιστο το ποσό που εισπράττουν από το υστέρημά μας.

Αρχικά, δεν γίνεται επικύρωση των εισιτηρίων ενώ υπάρχει το σχετικό μηχάνημα στα περισσότερα λεωφορεία, ή δεν υπάρχει καθόλου. Επίσης, δεν υπάρχουν αναρτημένα τα δρομολόγια στις στάσεις και τα λεωφορεία δεν περνάνε συγκεκριμένη ώρα ενώ τις περισσότερες φορές έρχονται με χρονική καθυστέρηση έως και 20-25 λεπτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι μεγάλος αριθμός φοιτητών έχει χάσει μαθήματα στην εξεταστική καθώς τα λεωφορεία έρχονται καθυστερημένα. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ως πρόβλημα και ο υπέρογκος αριθμός φοιτητών που πολλές φορές στοιβάζονται στα λεωφορεία, προκειμένου αυτοί να κερδίσουν κάνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα δρομολόγια. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλές φορές να κινδυνεύουμε σωματικά καθώς πολλά λεωφορεία είναι παλαιωμένα, αλλά και για λόγους υγιεινής, αφού ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες και λόγω θερμοκρασίας οι συνθήκες είναι απαράδεκτες.

Παράπονα έχουν γίνει από την πλευρά μας πάρα πολλές φορές. Δεν είναι δε λίγες οι φορές που έχουμε πάρει και τηλέφωνο από τη στάση της φοιτητικής εστίας προς τα αστικά και είτε μας λένε ότι έρχεται περιμένοντας ήδη 20’ πριν και άλλα 10’ τουλάχιστον μετά(αν περάσει) ή ότι έχει ήδη περάσει το αστικό, πράγμα που δεν ισχύει.

Συνεπώς, σε μία εποχή που η κρίση έχει τσακίσει τα περισσότερα νοικοκυριά ανά την Ελλάδα, ζητάμε τα αυτονόητα.

  • Άμεση επισκευή και ανανέωση των λεωφορείων ώστε τουλάχιστον να μην κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα.
  • Περισσότερα δρομολόγια από και προς ΤΕΙ ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και ιδιαίτερα τις ώρες που υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός επιβατών.
  • Τα δρομολόγια από το ΤΕΙ να διέρχονται κάθε ώρα από τη στάση της Φοιτητικής Εστίας.
  • Οριστικοποίηση των δρομολογίων και τοιχοκόλληση αυτών σε κάθε στάση.
  • Εγκατάσταση μηχανήματος έκδοσης εισιτηρίων στη στάση της φοιτητικής εστίας.
  • Έκδοση κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε λογικό κόστος.

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ