16.8 C
Arta
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ένα πεσμένο κινητό πρόδωσε τους ληστές των χρηματοκιβωτίων

Εκατοντάδες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των ληστών της σπείρας των χρηματοκιβωτίων έχει στη διάθεσή της η αστυνομία

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει πως οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη τους από ένα… πεσμένο κινητό τηλέφωνο στην αποτυχημένη ληστεία της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος στις 17 Ιανουαρίου 2017 στο Καπανδρίτι, το οποίο μαζί με άλλα δεδομένα καταχωρίσθηκαν στο λογισμικό σύστημα Intelligence 2 (I2) και ανέδειξαν τις 65 επιχειρησιακές τηλεφωνικές συνδέσεις και τους τόπους κίνησής τους τις ώρες διάπραξης των ληστρικών επιδρομών. Με αυτόν τον τρόπο τις τελευταίες εβδομάδες οι αστυνομικοί «άκουγαν» τις συνομιλίες των δραστών την ώρα των ληστειών, καθυστερημένα όμως, μετά τις απομαγνητοφωνήσεις τους.

Οι ληστές που συμμετείχαν σε κάθε ληστρική επιδρομή είχαν ανοιχτές τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσά τους και με τους «τσιλιαδόρους» που ήταν επιφορτισμένοι να τους ειδοποιούν είτε για αστυνομική παρουσία είτε για φύλακα ασφαλείας, ενώ είχαν εντολές να ρίχνουν… καρφιά σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στους στόχους προκειμένου να σκάνε τα λάστιχα εκείνων που μπορεί να τους καταδίωκαν.

Εντύπωση έχει προκαλέσει ένα 18χρονο μέλος της συμμορίας με ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά που έμενε στο στρατόπεδο Καποτά και σχεδόν σε κάθε ληστεία που συμμετείχε φορούσε παπούτσια φωσφορίζοντα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 15 άτομα, ωστόσο διαφεύγουν πέντε ακόμη που έχουν ταυτοποιηθεί, ανάμεσα στους οποίους και ο βασικός αρχηγός, ενώ υπάρχει και μεγάλος αριθμός αταυτοποίητων μελών.

Τους έπιασαν με την… μπουκιά στο στόμα

Σε χώρο δεξιώσεων όπου είχαν συγκεντρωθεί για να διασκεδάσουν συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης από πάνοπλους αστυνομικούς, παρουσία και ανδρών των ΕΚΑΜ, τα μέλη της διαβόητης συμμορίας των χρηματοκιβωτίων, τα οποία αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Οπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, η αστυνομική επιχείρηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στη 1.00 τα ξημερώματα, αλλά επισπεύστηκε όταν οι αστυνομικοί που είχαν γίνει «σκιές» των υπόπτων ενημέρωσαν τους αρμόδιους αξιωματικούς ότι τα μέλη της οργάνωσης έχουν συγκεντρωθεί σε χώρο δεξιώσεων της δυτικής Αττικής. Ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έκριναν ότι θα ήταν πιο αποτελεσματική τακτική να συλληφθούν πολλά μέλη μαζί, ενώ νωρίτερα έγινε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί μακροσκοπικός έλεγχος για το κατά πόσο έχουν πάνω τους οπλισμό.

Στη «σύναξη» της περασμένης Πέμπτης δεν συμμετείχε ένα από τα αρχηγικά μέλη με καταγωγή από τη Ρωσία, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε φύγει για την πατρίδα του (εκεί ζουν οι γονείς του) λόγω αιφνίδιου θανάτου συγγενικού του προσώπου. «Τον ήξεραν όλοι με το ψευδώνυμό του. Ο λόγος του μετρούσε στην οργάνωση», λέει χαρακτηριστικά καλά πληροφορημένη πηγή.

Η Αστυνομία συνέλαβε 15 άτομα, στο σύνολό τους από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με εξαίρεση έναν 26χρονο Αλβανό, και προχώρησε σε 20 προσαγωγές.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ