10.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φόρεσε το ευρωπαϊκό της κοστούμι η ΑΕΚ και πέρασε στους ομίλους

Μεγάλη βραδιά για την ΑΕΚ, καθώς επέστρεψε στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και κλείδωσε για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα «φαντάσματα» του παρελθόντος, που τόσο τη βασάνισαν τα προηγούμενα χρόνια. Η Ένωση επιβλήθηκε με το εμφατικό 3-0 της Κλαμπ Μπριζ και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League, δίνοντας τουλάχιστον έξι ακόμη ευρωπαϊκά ραντεβού με τον κόσμο της το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Γράφει ο Βαγγέλης Κύρκος

Η ΑΕΚ ξεκίνησε φουριόζα το ματς, καθώς μόλις στο 5’ ο Κλωναρίδης είχε δοκάρι σε διαγώνιο σουτ, ενώ στην επαναφορά η προσπάθεια του Λόπες μα σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα κόντραρε. Η Ένωση πήρε τελικά αυτό που άξιζε στο 26’, όταν ο Χριστοδουλοπουλος εκτέλεσε εύστοχα το αδιαμφισβήτητο πέναλτι που κέρδισε ο Σιμόες από τον Χόρβατ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, που έπαιξε ως φορ στο 3-5-2 του Μανόλο Χιμένεθ, ήταν ψύχραιμος και πήρε κατά κάποιον τρόπο το… αίμα του πίσω για τα λάθη του στον πρώτο αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ, για τα προκριματικά του Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήλεγχαν πλήρως το παιχνίδι στο πρώτο μέρος και θα μπορούσαν και σε άλλες περιπτώσεις να απειλήσουν τους Βέλγους, κάτι που έγινε στο 39’ με το δεύτερο δοκάρι και ταυτόχρονα το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Στο 39’ η εκπληκτική σέντρα του Λοπες βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Χριστοδουλόπουλο, αυτός έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, ο Χόρβατ απέκρουσε και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο του δοκάρι και στην επαναφορά ο Σιμόες έσπρωξε απλώς την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η Μπριζ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσε να μειώσει με τον Παλάσιος, αλλά ο Ανέστης έκανε την απόκρουση της βραδιάς στο 48’, ενώ ο Τσιγκρίνσκι, που επίσης ήταν κάκιστος με την ΤΣΣΚΑ, δεν άφησε φάση που δεν «καθάρισε». Το σύνολο του Χιμένεθ έψαχνε το γκολ με αντεπιθέσεις και θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί κάποιες από αυτές, όμως οι ευκαιρίες δεν αξιοποιήθηκαν.

Μετά το 70’ η πίεση στα καρέ του Ανέστη αυξήθηκε, ενώ η Ένωση είδε λίγο νωρίτερα και τον Λόπες να αποχωρεί τραυματίας, κάτι που έκανε τα πλάνα του προπονητή της να αλλάξουν. Παρόλα αυτά, το παιχνίδι του ποντικιού με τη γάτα συνεχίστηκε και η ελληνική ομάδα προσπάθησε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ξανά ο Σιμόες, που στο 90’ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μάνταλου και έσπρωξε με διπλή προσπάθεια την μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα, ακολούθησε ένα πάρτι στις εξέδρες, με την ιαχή «Αραούχο, Αραούχοα» να δονεί την ατμόσφαιρα, στέλνοντας μήνυμα μεταγραφικής ενίσχυσης στη διοίκηση της ομάδας, ενώ μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν τα «όλε, όλε».

Άξια, λοιπόν, η ΑΕΚ θα βρίσκεται στην αυριανή κλήρωση και περιμένει να μάθει τους αντιπάλους της στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ