9.8 C
Arta
Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΥΠΟΙΚ: Προειδοποιεί τους εμπόρους για παραπλανητικές επιστολές

Παραπλανητικές επιστολές σχετικά με τη δημοσίευση εμπορικών σημάτων εντόπισε στην αγορά η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας.

Στην ηλεκτρονική σελίδα της γραμματείας, αναφέρεται ότι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας πληροφορήθηκε πως διάφορα ιδιωτικά γραφεία με έδρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, στέλνουν επιστολές σε καταθέτες εθνικών και διεθνών σημάτων, καθώς και σημάτων της ΕΕ, καλώντας τους να καταβάλουν τέλη, προκειμένου να δημοσιεύσουν τα σήματά τους και να τα καταχωρήσουν στο μητρώο τους, δημιουργώντας την πεπλανημένη εντύπωση ότι πρόκειται για την επίσημη εθνική, διεθνή ή ευρωπαϊκή υπηρεσία.

Κάποια από τα εν λόγω γραφεία κάνουν χρήση παρομοίων λογοτύπων με αυτά του EUIPO και του WIPO, κατά τρόπο που παραπλανούν το κοινό ως προς την ακριβή προέλευσή τους. Η υπηρεσία ενημερώνει τους χρήστες, ότι τέτοιες ενέργειες δεν έχουν νομική υπόσταση για την καταχώριση των σημάτων τους σε εθνικό, ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της γενικής γραμματείας, «αν θέλετε να διαπιστώσετε την ακριβή προέλευση μιας τέτοιας επιστολής, παρακαλούμε απευθυνθείτε στην υπηρεσία μας».

 

 

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ