11.8 C
Arta
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πόλεμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την έφοδο στη Μητρόπολη Θεσ/κης

Από πλευράς κυβέρνησης ή ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση καταδίκης της εισβολής των αντιεξουσιαστών στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης .Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύεται η ΝΔ που στριμώχνει με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις Κουμουτσάκου το κυβερνών κόμμα που είναι «χωρισμένο» ως προς τη στάση έναντι των αντιεξουσιαστών.

 

Με δήλωσή του ο Γ. Κουμουτσάκος αφού καταδίκασε « απερίφραστα» τις επιθέσεις στα γραφεία των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ τη νύχτα που πέρασε έριξε το γάντι στο κυβερνών κόμμα όσον αφορά στην επίθεση στη Μητρόπολη.
«Οι επιθέσεις αυτές είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα  πράξεων ανομίας που ξεκινούν από καταλήψεις και βανδαλισμούς δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και χθες έφτασαν μέχρι την ακραία αθλιότητα προσβολής Ιερού Ναού. Για το τελευταίο αυτό γεγονός, που προσέβαλλε βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι αυτήν τη στιγμή, δεν έχει εκδώσει καμιά ανακοίνωση καταδίκης» ανέφερε ο Κουμουτσάκος.
Εξέλαβε δεν την « απαράδεκτη σιωπή τους» ως « εκκωφαντική επιβεβαίωση της ιδεολογικής – κομματικής ανοχής και κάλυψης που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους λεγόμενους ‘’αντιεξουσιαστές’’»

Ο κ. Τσίπρας καλείται να βάλει, επιτέλους, τέλος στο ‘’εκκρεμές’’ που κινείται μεταξύ  της κάλυψης και της ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανομία και της επιβεβλημένης από το νόμο ριζικής αντιμετώπισής της.  Το ερώτημα είναι εάν τελικά το μπορεί» κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ας αφήσει η ΝΔ το θέμα των θρησκευτικών πεποιθήσεων έξω από το μικροπολιτικό παιχνίδι

Απαντώντας το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη ΝΔ να αφήσει στην άκρη την επιχείρηση πολιτικοποίησης τέτοιων ζητημάτων.
Ειδικότερα η ανακοίνωση του αναφέρει:

«Το θέμα των θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν συνιστά αντικείμενο μικροπολιτικών παιχνιδιών και σκοπιμοτήτων. Καλούμε τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκο, να αφήσει κατά μέρος την επιχείρηση πολιτικοποίησης τέτοιων ζητημάτων»

.
Πηγές του Μ. Μαξίμου ανέφεραν πως «προφανώς είναι καταδικαστέο το γεγονός»
Και σημείωναν « Οι ναοί και οι χώροι λατρείας δεν είναι χώροι διεκδίκησης, πόσο μάλλον όταν έχουν βίαια χαρακτηριστικά.Το περιστατικό είναι προσβολή στο δημόσιο αίσθημα».

ΝΔ : Ο  ΣΥΡΙΖΑ ‘’ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα’’

Ο κ. Κουμουτσάκος επανήλθε με νέα δήλωση στην οποία αναφέρει:

Ο  ΣΥΡΙΖΑ ‘’ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα’’

Αρνείται επίμονα να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό:

Καταδικάζει τις χθεσινές πράξεις βεβήλωσης Ιερού Ναού από τους αυτοαποκαλούμενους ‘’αντιεξουσιαστές’’;

Ναι ή όχι;»

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ