12.3 C
Arta
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πυρ ομαδόν στη Βουλή κατά της κυβέρνησης για διορισμούς ημετέρων

Το σφυροκόπημα κατά της κυβέρνησης για τους εκατοντάδες διορισμούς συγγενών και κομματικών φίλων με προκλητικές διατάξεις και τροπολογίες ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ.
Ανοίγοντας την συζήτηση ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς απευθυνόμενος στην παριστάμενη υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη υποστήριξε πως «χρησιμοποιείτε το Δημόσιο ως κομματικό σας φέουδο. Δεν θα κερδίσετε τίποτα από αυτό.
Ο μεγάλος όγκος των πολιτών επιθυμεί μετά από 7 χρόνια κρίση τα χρήματά τους να πηγαίνουν σε υπαλλήλους που τοποθετήθηκαν με αξιοκρατία» ενώ προειδοποίησε ότι «υπάρχουν ευθύνες που δεν είναι μόνο πολιτικές».
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε ότι η κυβέρνηση κρατάει στο «συρτάρι» δικό της νομοσχέδιο που προβλέπει συγκεκριμένο μητρώο για την διαδικασία προσλήψεων καθώς – όπως είπε – «η δεξαμενή των στελεχών σας – συγγενών και κομματικών φίλων δεν έχει εξαντληθεί ακόμα».
Ο ίδιος δε απαρίθμησε και συγκεκριμένες διατάξεις και τροπολογίες που άνοιξαν την πόρτα για αδιαφανείς προσλήψεις κατά παράβαση των δικαστικών αποφάσεων.
«Τον Φεβρουάριο του 2016 φέρατε τροπολογία για τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Την έκανε αποδεκτή ο κ. Βερναρδάκης μετατρέποντας συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου χωρίς  χωρίς να περιμένει τις δικαστικές αποφάσεις. Λίγες εβδομάδες μετά ο Αρειος Πάγος αποφάνθηκε αμετακλήτως πως δεν μπορούν να προσληφθούν οι συγκεκριμένοι καθώς δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Σε μια ευνομούμενη χώρα ο υπουργός θα σεβόταν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Τι έγινε στην Ελλάδα; Η κυβέρνηση έφερε νέα τροπολογία που έλεγε ότι κατά παρέκκλιση κάθε απόφασης επαναπροσλαμβάνουμε τους συγκεκριμένους συμβασιούχους και όσους άλλους βρίσκονται στην ίδια θέση.
Χωρίς κανένα νομικό έρεισμα και ηθική αξία το κάνατε. Κόντρα στην απόφαση του Αρείου Πάγου. Ποιο ίχνος αξιοπιστίας μπορεί να απομείνει για να μιλήσουμε στον κόσμο για αξιοκρατία; Εδώ οι ευθύνες δεν είναι μόνο πολιτικές» είπε χαρακτηριστικά. Αναφορικά δε με τους μετακλητούς υποστήριξε ότι αρκετοί υπουργοί προχώρησαν σε αύξηση των υφιστάμενων θέσεων με την δικαιολογία της κάλυψης επειγουσών αναγκών.
«Με πράξεις υπουγικού συμβουλίου αυξήθηκαν κατά 3 οι θέσεις στο πολιτικό γραφείο του κ. Χουλιαράκη, 3 στις κας. Κουντουρά, 5 στου κ. Μουζάλα, στου κ. Παππά και στους κ. Πολάκη. Για τους συγκεκριμένους 21 υπαλλήλους η μισθοδοσία φθάνει στα 939.000 ευρώ το έτος».
Ακολουθώντας ο κ. Μάκης Βορίδης ανέπτυξε την κατάσταση που επικρατεί με την παράταση εποχικών συμβάσεων στους Δήμους. «Εποχικές συμβάσεις διάρκειας 3 εως 5 μήνες τις παρατείνατε με αποτέλεσμα το Ελεγκτικό Συνέδριο να επιστρέφει αθεώρητα τα εντάλματα πληρωμών καθώς θεωρεί ότι ήταν παράνομες οι παρατάσεις.
Κι ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο τις κρίνει παράνομες εσείς αποφασίσατε να παρατείνετε τις ίδιες συμβάσεις και για το 2017» είπε ο κ. Βορίδης.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ