15.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι επιφάνειες όπου τα μικρόβια κάνουν «πάρτι»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καπάκι της τουαλέτας δεν είναι και τόσο ύποπτο για τα μικρόβια που φέρει. Οι επιφάνειες στις οποίες τα μικρόβια κάνουν πραγματικό πάρτι είναι άλλες και μερικές υπεράνω υποψίας. Τις πέντε επιφάνειες με τα περισσότερα μικρόβια αποκαλύπτει αμερικανική έρευνα για το περιοδικό «Science of Us».

Στην πρώτη θέση είναι οι οθόνες αφής οι οποίες πλέον αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Το 50% αυτών είναι μολυσμένες με μικρόβια που κανονικά διαβιούν στο εντερικό σύστημα.

Το κουμπί του ισογείου στο ασανσέρ είναι ακόμη ένα σημείο με πολλά μικρόβια μια και σχεδόν όλοι όσοι μπουν στο ασανσέρ θα το πατήσουν. Ιδιαίτερα συχνοί είναι οι ρινοϊοί σ’ αυτό το κουμπί.

Οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, παρότι συμβάλλουν στον περιορισμό της κατανάλωσης πλαστικής σακούλας, εντούτοις φαίνεται ότι φέρουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό βακτήρια (π.χ. E coli) ίσως επειδή σπανίως τις καθαρίζουμε μετά την τοποθέτηση εντός τους ωμών τροφίμων.

Ακόμη οι πετσέτες χεριών αποτελούν, λόγω της υγρασίας, το ιδανικό περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων γι’ αυτό και συνιστάται να πλένονται κάθε 2 μέρες.

Τελευταία στη λίστα είναι η λαβή της καφετιέρας ή του βραστήρα στο γραφείο την οποία συνήθως πιάνουμε το πρωί μόλις μπούμε στο γραφείο, χωρίς να έχουμε πλύνει τα χέρια μας.

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ