18.8 C
Arta
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ν. Παππάς: υπέγραψε την ανάκληση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις αναγκαστικές κινήσεις προκειμένου να καθαρίσει το νομικό τοπίο μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες προχωρά ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, που ως αρμόδιος Επικρατείας είχε εισηγηθεί το νόμο και τη διαδικασία που, τελικά, κατέπεσαν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, υπέγραψε απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, με την οποία ανακαλείται η Προκήρυξη της Δημοπρασίας για τη χορήγηση τεσσάρων αδειών επίγειας ψηφιακής εκπομπής.

Με την υπ. αριθμόν 275 απόφασή του, ο Νίκος Παππάς, όπως αναφέρει το kathimerini.gr, ανακαλεί τη δική του απόφαση της 24ης Ιουνίου 2016 για τη δημοπρασία, επικαλούμενος την απόφαση του ΣτΕ και την υποχρέωση της Διοίκησης να συμμορφωθεί.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣτΕ, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καθίσταται καθοριστικός παράγοντας στη διαδικασία ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου καθώς μεταξύ άλλων η δική του σύμφωνη γνώμη είναι προϋπόθεση για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα χορηγηθούν.

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ