18.8 C
Arta
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του Λέκτορα με το αρσενικό – Δηλητηρίαζε τα θύματά του ακόμη και στο εξοχικό

Στην ιδιαίτερη διατροφή που ακολουθούσαν οι δύο γυναίκας αλλά και στην καταναλώση νερού στην εξοχική τους κατοικίας που περιείχε υψηλά ποσοστά αρσενικού υποστήρίζει τώρα ο κατηγορούμενος λέκτορας ότι οφείλεται η δηλητηρίαση από αρσενικό τόσο της 34χρονης συζύγου του όσο και της 86χρονης γιαγιά της.

Στα έγγραφα από έλεγχο που έγινε, στις 19/09/2013,  στο εξοχικό της οικογένειας των θυμάτων και συγκεκριμένα στη δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού, τη βρύση της αυλής της μονοκατοικίας και τη βρύση της κουζίνας του σπιτιού, μόνο το δείγμα που ελήφθη από το εσωτερικό της οικίας παρουσίασε ποσοστά σε αρσενικό και μόλυβδο που αποκλίνουν από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας «περί ποιότητας νερού ανθρώπινης  κατανάλωσης» (Αρσενικό: 55μg/L με ανώτατη παραμετερική τιμή τα 10μg/L και Μόλυβδος: 67μg/L με ανώτατη παραμετρική τιμή τα 10μg/L). Όπως επισημαίνεται, δε, στο σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, «…αυτές οι διαφοροποιήσεις προκαλούν ερωτηματικά που εστιάζονται π.χ. στην ποιότητα των αγωγών ύδρευσης εντός της οικίας ή/και σε πιθανές προσμίξεις με άλλη πηγή ύδρευσης. Επίσης, οι μεταβολές της ποιότητας του νερού δείχνουν ότι συντελούνται εσωτερικά της οικίας, και επομένως η διερεύνηση των αιτιών απαιτείται να γίνει με μέριμνα και ευθύνη του ιδιοκτήτη».

Σε μεταγενέστερο, ωστόσο, έλεγχο που έγινε και πάλι στη δεξαμενή του ιδιωτικού δικτύου ύδρευσης, τη βρύση της αυλής της μονοκατοικίας και τη βρύση της κουζίνας του σπιτιού, «δεν παρατηρήθηκαν ουσιώδεις αποκλίσεις των στοιχείων που αναλύθηκαν με αυτές που θέτει η σχετική ΚΥΑ περί ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης».

Στοιχεία που θέτουν νέα εύλογα ερωτήματα, καθώς , σύμφωνα με πληροφορίες από τη δικογραφία, στον οργανισμό της 34χρονης συζύγου του λέκτορα βρέθηκε μόλυβδος σε ποσοστά, ωστόσο, πολύ πιο κάτω από τα φυσιολογικά όρια. Επομένως αν δεχτεί κανείς ότι η τιμή αρσενικού που βρέθηκε στη βρύση της κουζίνας του σπιτιού, είναι μια λογική τιμή και το νερό αυτό καταναλώθηκε, θα έπρεπε στον οργανισμό της 34χρονης να βρεθούν, ταυτόχρονα,  εκτός από υψηλά ποσοστά αρσενικού και υψηλά ποσοστά μολύβδου.

πηγή

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ