18.8 C
Arta
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μπλόκα αγροτών: Ενισχύονται στο τελωνείο Ευζώνων οι αγρότες

Με αγρότες και κτηνοτρόφους από τις περιοχές Χαλάστρας, Μαλγάρων και Σίνδου Θεσσαλονίκης ενισχύθηκε το απόγευμα της Τρίτης το μπλόκο της κεντρικής Μακεδονίας στο τελωνείο των Ευζώνων και στον κόμβο της Ειδομένης.   Το τελωνείο των Ευζώνων παραμένει αποκλεισμένο από το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι αγρότες έχουν καταλάβει τόσο τον κόμβο της Ειδομένης, στα 200 μέτρα από τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όσο και τις παρακαμπτήριες οδούς που οδηγούν σε αυτό.   Σε γενική συνέλευση εντός της ημέρας, αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.   Στην περιοχή έχουν σχηματιστεί ουρές από φορτηγά και νταλίκες, λόγω του αποκλεισμού, ενώ όπως σημείωσαν αγρότες και κτηνοτρόφοι που βρίσκονται στο μπλόκο «όσα φορτηγά ή νταλίκες μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα περνάνε».

«Αν οι αστυνομικές δυνάμεις δεν εμποδίσουν τις επιπλέον δυνάμεις που περιμένουμε στο σημείο, σε ένδειξη καλής θέλησης θα δώσουμε στην κυκλοφορία ένα ρεύμα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων» δήλωσε νωρίτερα στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης και πρόσθεσε: «Εάν τους εμποδίσουν, τότε είμαστε αποφασισμένοι να σκληρύνουμε τη στάση μας».

Συγκρατημένοι οι αγρότες για το στήσιμο μπλόκου στα Τέμπη   Συγκρατημένοι σε ό,τι αφορά το στήσιμο μπλόκου στα Τέμπη φαίνεται πως είναι οι αγρότες οι οποίοι συγκέντρωσαν το μεσημέρι της Τρίτης τα τρακτέρ τους στην παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου, στον κόμβο του Πλατυκάμπου, αλλά και στον κόμβο της Γυρτώνης του δήμου Τεμπών.   Την Τετάρτη αναμένονται και άλλα τρακτέρ προκειμένου να ενισχύσουν τα δύο μπλόκα.   Τις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις για την πορεία των κινητοποιήσεων, προκειμένου οι αγρότες να εκτιμήσουν αν θα μετακινηθούν όλα τα τρακτέρ προς τον κόμβο της Γυρτώνης, ώστε, όπως λένε, να έχουν «το βλέμμα προς τα Τέμπη».

Θεσσαλονίκη: Στο Δερβένι με τα τρακτέρ τους οι αγρότες   Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας στο ύψος το Δερβενίου, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης παρέταξαν τα τρακτέρ τους αγρότες από τις περιοχές Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου, Ασσήρου και Λαγκαδά. Αγρότες της Κατερίνης θα μεταβούν την Τετάρτη στο γενικό νοσκομείο προκειμένου να συναντήσουν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Ειδικότερα, οι αγρότες της Κατερίνης θα κινηθούν την Τετάρτη στις 14.00 με δύο, τρία τρακτέρ προς το γενικό νοσοκομείο. Οι αγρότες που έχουν στήσει μπλόκο στην αερογέφυρα θα επιδιώξουν να δώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, που αναμένεται στις 13.00 να παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Στον επ’ αόριστον αποκλεισμό -και στα δύο ρεύματα- του σημείου «Πράσινα Φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), προχώρησαν λίγο μετά τις 18.00 τη Δευτέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς. Οι συμμετέχοντες στο μπλόκο σκέφτονται να πραγματοποιήσουν πορεία στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και χωρίς να κλείνουν τον δρόμο να κατευθυνθούν στον επιβατικό σταθμό για συμβολική διαμαρτυρία.

Συμβολικό αποκλεισμό δύο ωρών πραγματοποίησαν νωρίτερα οι αγρότες στα διόδια των Μαλγάρων. «Θα πάμε Προμαχώνα», διαμηνύουν αγρότες και κτηνοτρόφοι των Σερρών    Αποφασισμένοι να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, εξακολουθούν να δηλώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Σερρών, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.    «θα φτάσουμε Προμαχώνα, ακόμη και μέσα απο τα χωράφια», σημειώνουν.

Η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή τόσο κατά μήκος της εθνικής οδού Σερρών – Προμαχώνα, όσο και στις παρακαμπτήριους οδούς.

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ