10.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Βαρκελώνης

Τον εφιάλτη της τρομοκρατίας ζει η Βαρκελώνη από το απόγευμα της Πέμπτης. Ένα λευκό βαν έπεσε σε πλήθος πεζών στο κέντρο της πόλης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο αριθμός των νεκρών φτάνει στους 13. Λίγη ώρα αργότερα μετά την επίθεση με το βαν, ένοπλοι εισέβαλαν σε εστιατόριο της πόλης, όπου οχυρώθηκαν, κρατώντας ομήρους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Το βανάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στην περιοχή Ράμπλας, μια από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχής της Βαρκελώνης, έγινε γνωστό από την αστυνομία της Καταλονίας (βορειανατολική Ισπανία). Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, μετέδωσαν νωρίτερα πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Periodico, υπάρχουν 20-25 τραυματίες. Η αστυνομία της Βαρκελώνης επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών, χωρίς να έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής σε συγκεκριμένο αριθμό.

«Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλας της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα βανάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.

Λίγη ώρα αργότερα, δύο ένοπλοι οχυρώθηκαν μέσα σε ένα μπαρ-εστιατόριο στο κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι ακούστηκαν πυρά στην περιοχή της αγοράς Λα Μποκερία. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι άνδρες αυτοί επέβαιναν στο φορτηγάκι που χτύπησε πεζούς νωρίτερα. Πληροφορίες υπάρχουν επίσης και για ομήρους. Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για έναν ένοπλο.

Untitled

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό με το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη είναι «τρομοκρατική ενέργεια».

Από τον Ιούλιο του 2016, τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσει οχήματα με τα οποία έπεσαν πάνω σε κόσμο σε επιθέσεις στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τον θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων στη Νίκαια, το Βερολίνο, το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

 

 

 

source

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ