12.8 C
Arta
Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Δελφίνι προσπαθούσε να «ξυπνήσει» το νεκρό μωρό του στον Αμβρακικό

Ένα σπάνιο και συνάμα συγκινητικό περιστατικό, χαρακτηριστικό της ευφυΐας των δελφινιών, παρατήρησαν πριν από περίπου ενάμιση μήνα ερευνητές του Ινστιτούτου Tethys στον Αμβρακικό κόλπο.

Συγκεκριμένα, κατέγραψαν ένα δελφίνι να κολυμπάει γύρω από το νεκρό μωρό του και να το σκουντάει, σαν να του ζητούσε να ξυπνήσει για να συνεχίσουν μαζί το ταξίδι τους.

Οι ερευνητές έσπευσαν στην περιοχή και βρήκαν τη μητέρα, όπου παρατηρώντας τη συμπεριφορά της για περίπου 1,5 ώρα, είδαν ξεκάθαρα το θηλυκό δελφίνι να σηκώνει το μικρό νεκρό δελφίνι πάνω από την επιφάνεια και να το σπρώχνει επανειλημμένα. Φαίνεται σαν μια απελπισμένη προσπάθεια να φέρει το μικρό της πίσω στη ζωή. Το πένθος του θηλαστικού και η αίσθηση της απώλειας είναι τραγική.

Μέλη της ερευνητικής ομάδας αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον Αμβρακικό κόλπο. Παρόμοιο φαινόμενο διαπίστωσαν και το 2016,  χαρακτηρίζοντας σπαρακτική και για τους ίδιους την όλη διαδικασία.

Το Ινστιτούτο Tethys είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ιδρύθηκε το 1986 και για την Ελλάδα έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα «Ionian Dolphin».

 

 

 

source

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ