10.8 C
Arta
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αναπαλαιώθηκε μερικώς ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρτυρικό Κομμένο Άρτας

Αναπαλαιώθηκε μερικώς ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρτυρικό Κομμένο Άρτας.

Η εκκλησία είναι το πιο παλιό κτήριο του χωριού.Η εκκλησία αποτελούσε πηγή δύναμης για τους επιζήσαντες κατοίκους του χωριού από την Γερμανική θηριωδία στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν.

Μια εκκλησία ανεκτίμητης  ιστορικής και συναισθηματικής αξίας και ιδιαιτέρως για τους κατοίκους του χωριού. Ο χρόνος και η αδιαφορία συντέλεσαν  ώστε το μνημείο να βρεθεί σε κακή κατάσταση. Πριν λίγους μήνες αποπερατώθηκαν οι εργασίες για την αλλαγή της στέγης και του σκέπαστρου όπως και η συντήρηση των εικόνων στο τέμπλο του Ναού.Παράλληλα ο ιερέας του χωριού  Παύλος Ντούλας ανέλαβε με πρωτοβουλία να συντηρήσει τις παλιές τοιχογραφίες.

Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία που χρειάζεται όμως την συνδρομή όλων των κατοίκων όπως και όλων των πολιτών. Ο ιερέας του χωριού πρόσφατα ζήτησε από όλους τους ενορίτες του, να συνεισφέρουν από 5€ το μήνα κάθε οικογένεια, ώστε να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα μπορεί να υλοποιήσει το σημαντικό αυτό έργο.

Όσοι θέλουν να πληροφορηθούν περισσότερα και έχουν τη διάθεση να συνεισφέρουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Ιερέα Παύλο Ντούλα στο τηλέφωνο: 6977 683 861 ή στους επιτρόπους της εκκλησίας Πάνος Γιώτης 693 6639 696 ,  Απόστολος Κριτσιμάς 697 3318 376

 

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ