15.8 C
Arta
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αμβρακικός… Αφανίζουν τις γαρίδες με την παράνομη αλιεία

Δεκάδες είναι οι παραβάσεις που βεβαίωσε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, μετά από συνεχείς ελέγχους στον Αμβρακικό, προκειμένου να βάλει φρένο στην παράνομη αλιεία της γαρίδας.

Μόνο τον Ιούλιο, μήνα αυστηρής απαγόρευσης της αλιείας, βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις ενώ κατασχέθηκαν ένα απαγορευμένο συρόμενο αλιευτικό εργαλείο τύπου μηχανότρατας (τρατάκι), δύο ζεύγη κωνικών δικτυωτών σάκων «νταούλια» χωρίς τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ,360 μέτρα δίχτυα μονόκλωνα μεσηνέζας (των οποίων απαγορεύεται η χρήση) καθώς και 100 μέτρα δίχτυα απλάδια.

Επίσης κατασχέθηκαν 23 κιλά γαρίδες, εννέα κιλά διάφορα ψάρια(τσιπούρες, κέφαλοι, γλώσσες κλπ) τα οποία εδόθησαν προς κατανάλωση σε ευαγή ιδρύματα της πόλης και 103 άτομα οστράκων του απαγορευμένου είδους πετροσωλήνα το οποίο κινδυνεύει με εξαφάνιση και έχει απαγορευτεί η αλίευση σε όλη την επικράτεια.

Επανειλημμένα οι Αλιευτικοί Σύλλογοι της περιοχής του Αμβρακικού έχουν καταθέσει τις απόψεις του για το θέμα και ερωτήσεις έχουν φτάσει μέχρι και την βουλή.

Όπως τονίζουν τα συρόμενα εργαλεία σαρώνουν τον γόνο άλλων ψαριών και καταστρέφουν το πολύτιμο για τη θαλάσσια ζωή πλαγκτόν, ενώ μόλις οι λαθραλιείς αντιληφθούν το σκάφος του Λιμενικού, κόβουν από την τράτα το συρόμενο εργαλείο εγκαταλείποντας το στο βυθό και απομακρύνονται αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

 

 

source

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ